Tosty z serem i szynką

(20)
12min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest olkaaa

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4  plastrów
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
1  dag
Masło
1 
Cebula
2  łyżek
Ketchup łagodny WINIARY
8  plastrów
Pieczywo tostowe
56  g
Ser edamski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.74 g
Węglowodany
26.34 g
Tłuszcze
9.11 g
Wartość energetyczna
246.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli złapie Cię ochota na tosty z serem i szynką, koniecznie zadbaj o różnorodność składników. Ciągnący się ser, roztopione masło, szynka i pokrojona w plasterki cebula – to dodatki idealne do tostowego pieczywa. Tosty z serem i szynką możesz także wzbogacić o inne, ulubione dodatki, np. pieczarki.
Gotujmy

Przygotowanie

12 min
Krok 1
4 min
Na pieczywo nakładam pokrojone w cienkie plasterki masło, następnie plaster sera i szynki.
Krok 2
5 min
Cebulę obieram, kroję w cienkie plasterki i nakładam na szynkę. Następnie posypuję Ziarenkami Smaku i przykrywam drugą kromką.
Krok 3
1 min
Tosty umieszczam w nagrzanym tosterze na ok 5 minut.
Krok 4
2 min
Przekrajam i podaję na talerzu wraz z ketchupem.
Tosty z serem i szynką

Krok 1 z 4

Na pieczywo nakładam pokrojone w cienkie plasterki masło, następnie plaster sera i szynki.

Tosty z serem i szynką

Krok 2 z 4

Cebulę obieram, kroję w cienkie plasterki i nakładam na szynkę. Następnie posypuję Ziarenkami Smaku i przykrywam drugą kromką.

Tosty z serem i szynką

Krok 3 z 4

Tosty umieszczam w nagrzanym tosterze na ok 5 minut.

Tosty z serem i szynką

Krok 4 z 4

Przekrajam i podaję na talerzu wraz z ketchupem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
T TwojaStara
.

kto je niby tosty z maslem?!

Winiary
.
Expert

Nam się zdarza ;)

k kic kic
.

z tostera to raczej wszystko wyleci

Winiary
.
Expert

Kic Kic, polecamy tutaj toster zamykany od góry lub opiekacz do kanapek.

A Arturz
.

Znam lepszy przepis:kładziesz polędwicę sopocką na chleb tostowy,na to dajesz ser na ser pomidora,wkładasz do tostera o tostujesz aż będzie takiego koloru jaki chcesz i gotowe.

Winiary
.
Expert

Arturz, chętnie spróbowalibyśmy takiego tosta!

Pokaż więcej komentarzy