Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  plastrów
Chleb tostowy
1 
Awokado
2 
Jajko
10  g
Kolendra świeża
4 
Pomidorki koktajlowe
1  szczypta
Płatki chilli
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.68 g
Węglowodany
24.96 g
Tłuszcze
20.81 g
Wartość energetyczna
320.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Jajka gotuj we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie schłódź je zimną wodą i obierz.
Krok 2
5 min
Przekrój awokado na pół i wyjmij z niego pestkę. Obierz obie połówki awokado i pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Kromki chleba tostowego podgrzej w tosterze lub wysusz na patelni.
Krok 4
3 min
Rozłóż pokrojone awokado i połowę ugotowanego jajka na grzance. Udekoruj opieczonymi pomidorami i świeżą kolendrą.
Krok 5
2 min
Na koniec posól grzankę oraz posyp świeżo zmielonym pieprzem i płatkami chili.
Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Krok 1 z 5

Jajka gotuj we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie schłódź je zimną wodą i obierz.

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Krok 2 z 5

Przekrój awokado na pół i wyjmij z niego pestkę. Obierz obie połówki awokado i pokrój w plasterki.

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Krok 3 z 5

Kromki chleba tostowego podgrzej w tosterze lub wysusz na patelni.

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Krok 4 z 5

Rozłóż pokrojone awokado i połowę ugotowanego jajka na grzance. Udekoruj opieczonymi pomidorami i świeżą kolendrą.

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Krok 5 z 5

Na koniec posól grzankę oraz posyp świeżo zmielonym pieprzem i płatkami chili.

Przed Tobą pracowity dzień lub wyjazd? A może masz go już za sobą i chcesz przygotować coś pysznego, co poprawi Ci nastrój? Tosty z awokado to danie, które zapewni Ci dawkę energii, a przy tym wywoła uśmiech zadowolenia. Trudno znaleźć smakową parę, która dopełniałaby się tak dobrze jak jajko i delikatne, kremowe awokado. Jeśli dodasz do do tego duetu chrupiące tosty, stworzysz propozycję na śniadanie lub na kolację, do której będziesz chciał wracać zdecydowanie częściej. Jeszcze ciepłe grzanki z awokado są zdrowe, a przy tym zawsze poprawią Ci humor.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha