
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Tosty z awokado, jajkiem i pomidorkami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Jajka gotuj we wrzącej wodzie przez 7-8 minut. Następnie schłódź je zimną wodą i obierz.

Krok 2 z 5
Przekrój awokado na pół i wyjmij z niego pestkę. Obierz obie połówki awokado i pokrój w plasterki.

Krok 3 z 5
Kromki chleba tostowego podgrzej w tosterze lub wysusz na patelni.

Krok 4 z 5
Rozłóż pokrojone awokado i połowę ugotowanego jajka na grzance. Udekoruj opieczonymi pomidorami i świeżą kolendrą.

Krok 5 z 5
Na koniec posól grzankę oraz posyp świeżo zmielonym pieprzem i płatkami chili.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0