Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyborne tosty francuskie z ziołami to połączenie grzanek, smażonych w jajku z ziołami prowansalskimi oraz plastrów szynki i pomidora. Najważniejszy jest ostatni akcent smakowo-dekoracyjny: ugotowane różyczki kalafiora i brokuła oraz gęsty, aromatyczny Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY. Jeszcze tu i ówdzie listek bazylii... i można podawać!
Przygotowanie
27 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba pokrój na trójkąty.
Krok 2
7 min
Obtaczaj w rozkłóconych jajkach z ziołami prowansalskimi, smaż na złoty kolor z obu stron.
Krok 3
3 min
Pomidory sparz, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Na gorące kromki kłaść plastry szynki oraz plasterki pomidora.
Krok 5
10 min
Ugotuj różyczki kalafiora.
Krok 6
2 min
Każdą kanapkę udekoruj Sosem Czosnkowo-ziołowym i różyczką kalafiora.
Krok 1
z
6
Kromki chleba pokrój na trójkąty.
Krok 2
z
6
Obtaczaj w rozkłóconych jajkach z ziołami prowansalskimi, smaż na złoty kolor z obu stron.
Krok 3
z
6
Pomidory sparz, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 4
z
6
Na gorące kromki kłaść plastry szynki oraz plasterki pomidora.
Krok 5
z
6
Ugotuj różyczki kalafiora.
Krok 6
z
6
Każdą kanapkę udekoruj Sosem Czosnkowo-ziołowym i różyczką kalafiora.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0