Tosty francuskie z ziołami
27min
Łatwy
3 łyżeczek
8 plastrów
Chleb tostowy
2
Jajko
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól
1 łyżka
Oliwa
4 plastrów
Szynka wędzona
2
Pomidory
8
Kalafior
.
Wartości odżywcze
Białko
11.64 g
Węglowodany
26.83 g
Tłuszcze
12.54 g
Wartość energetyczna
264.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba pokrój na trójkąty.
Krok 2
7 min
Obtaczaj w rozkłóconych jajkach z ziołami prowansalskimi, smaż na złoty kolor z obu stron.
Krok 3
3 min
Pomidory sparz, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Na gorące kromki kłaść plastry szynki oraz plasterki pomidora.
Krok 5
10 min
Ugotuj różyczki kalafiora.
Krok 6
2 min
Każdą kanapkę udekoruj Sosem Czosnkowo-ziołowym i różyczką kalafiora.
Wyborne tosty francuskie z ziołami to połączenie grzanek, smażonych w jajku z ziołami prowansalskimi oraz plastrów szynki i pomidora. Najważniejszy jest ostatni akcent smakowo-dekoracyjny: ugotowane różyczki kalafiora i brokuła oraz gęsty, aromatyczny Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY. Jeszcze tu i ówdzie listek bazylii... i można podawać!
Komentarze 0