Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tosty francuskie z ziołami

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżeczek
8 plastrów
Chleb tostowy
2 
Jajko
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 trochę
Sól
1 łyżka
Oliwa
4 plastrów
Szynka wędzona
2 
Pomidory
8 
Kalafior

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
26.83 g
Białko
11.64 g
Tłuszcze
12.54 g
Wartość energetyczna
264.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
3 min
Kromki chleba pokrój na trójkąty.
Krok 2
7 min
Obtaczaj w rozkłóconych jajkach z ziołami prowansalskimi, smaż na złoty kolor z obu stron.
Krok 3
3 min
Pomidory sparz, obierz i pokrój w plasterki.
Krok 4
2 min
Na gorące kromki kłaść plastry szynki oraz plasterki pomidora.
Krok 5
10 min
Ugotuj różyczki kalafiora.
Krok 6
2 min
Każdą kanapkę udekoruj Sosem Czosnkowo-ziołowym i różyczką kalafiora.
Tosty francuskie z ziołami

Krok 1 z 6

Kromki chleba pokrój na trójkąty.

Tosty francuskie z ziołami

Krok 2 z 6

Obtaczaj w rozkłóconych jajkach z ziołami prowansalskimi, smaż na złoty kolor z obu stron.

Tosty francuskie z ziołami

Krok 3 z 6

Pomidory sparz, obierz i pokrój w plasterki.

Tosty francuskie z ziołami

Krok 4 z 6

Na gorące kromki kłaść plastry szynki oraz plasterki pomidora.

Tosty francuskie z ziołami

Krok 5 z 6

Ugotuj różyczki kalafiora.

Tosty francuskie z ziołami

Krok 6 z 6

Każdą kanapkę udekoruj Sosem Czosnkowo-ziołowym i różyczką kalafiora.

Wyborne tosty francuskie z ziołami to połączenie grzanek, smażonych w jajku z ziołami prowansalskimi oraz plastrów szynki i pomidora. Najważniejszy jest ostatni akcent smakowo-dekoracyjny: ugotowane różyczki kalafiora i brokuła oraz gęsty, aromatyczny Sos czosnkowo-ziołowy WINIARY. Jeszcze tu i ówdzie listek bazylii... i można podawać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika