
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Bruschetta z czerstwego pieczywa
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
13 minKrok 2
12 minKrok 3
5 min
Krok 1 z 3
Pieczywo pokrój na kromki. W osobnej misce wymieszaj ze sobą oliwę z rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem. Tak przygotowaną marynatą polej grzanki z obu stron. Następnie pieczywo usmaż na suchej patelni grillowej lub w piekarniku aż się zarumieni i stanie się przyjemnie złociste.

Krok 2 z 3
Pomidory pokrój w kostkę, pozbywając się szypułki. Czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę i dodaj do pomidorów. Zioła drobno posiekaj. Dodaj do pomidorów wraz z porządnym chlustem oliwy oraz solą i pieprzem. Całość wymieszaj.

Krok 3 z 3
Pomidory nałóż na ciepłe grzanki. Pozostałym sosem polej pieczywo. Podawaj posypane tartym serem dojrzewającym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0