Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bułeczki mleczne zrobisz w ekspresowym tempie, gdy tylko najdzie Cię ochota na coś słodkiego lub Twoi najbliżsi będą mieli chęć na słodką przekąskę lub podwieczorek. Wystarczy, że połączysz ze sobą kilka składników, uformujesz bułeczki, wstawisz je do piekarnika i gotowe. Już masz ochotę na małe co nieco? Przygotuj szybkie, mleczne bułeczki - nie zajmie Ci to więcej niż 30 minut i będzie dziecinnie proste! Ten przepis wywodzi się z diety białkowej, dlatego nie zawiera mąki. Chcesz przygotować bułeczki w wersji bezglutenowej? Użyj bezglutenowego proszku do pieczenia. Poznaj nasz przepis na bułeczki mleczne.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
W misce ubij jajka z proszkiem do pieczenia, aż się rozpuszczą.
Krok 2
5 min
Stopniowo dodawaj mleko w proszku, bardzo dobrze mieszając.
Krok 3
5 min
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Łyżką wyłóż ciasto, tworząc z niego małe bułeczki. Zachowaj odstęp między bułeczkami, bo w czasie pieczenia będą rosnąć.
Step4
10 min
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 10 minut lub do otrzymania złotego koloru.
Krok 1
z
4
W misce ubij jajka z proszkiem do pieczenia, aż się rozpuszczą.
Krok 2
z
4
Stopniowo dodawaj mleko w proszku, bardzo dobrze mieszając.
Krok 3
z
4
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem. Łyżką wyłóż ciasto, tworząc z niego małe bułeczki. Zachowaj odstęp między bułeczkami, bo w czasie pieczenia będą rosnąć.
Step4
z
4
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 10 minut lub do otrzymania złotego koloru.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0