Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami
Dodaj do CookBook

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

(0)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 10 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Mąka pszenna
7  g
Drożdże
125  ml
Mleko
5  łyżek
Cukier
100  g
Dynia
1 
Jajko
30  g
PL WINIARY BUDYŃ ŚMIETANKOWY Z CUKREM
500  ml
Mleko
2 
Jabłka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.1 g
Wartość energetyczna
259.5 kcal
Tłuszcze
4.3 g
Białko
9.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    40 min
    Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.
  • Krok 2

    10 min
    Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.
  • Krok 3

    5 min
    Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.
  • Krok 5

    30 min
    Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
  • Krok 6

    25 min
    Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 1 z 6

Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 2 z 6

Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 3 z 6

Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 4 z 6

Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 5 z 6

Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 6 z 6

Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Deser
  • Jajka
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu