Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

(0)
1 godz 55 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest KubaK

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 10 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Mąka pszenna
7  g
Drożdże
125  ml
Mleko
5  łyżek
Cukier
100  g
Dynia
1 
Jajko
30  g
PL WINIARY BUDYŃ ŚMIETANKOWY Z CUKREM
500  ml
Mleko
2 
Jabłka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.29 g
Węglowodany
47.08 g
Tłuszcze
4.29 g
Wartość energetyczna
259.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

115 min
  • Krok 1

    40 min
    Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.
  • Krok 2

    10 min
    Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.
  • Krok 3

    5 min
    Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.
  • Krok 5

    30 min
    Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
  • Krok 6

    25 min
    Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 1 z 6

Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 2 z 6

Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 3 z 6

Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 4 z 6

Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 5 z 6

Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.

Zakręcone dyniowe bułeczki z budyniem i jabłkami

Krok 6 z 6

Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Drożdżówki z budyniem

    Drożdżówki z budyniem

    1 godz 12 min Łatwy
  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Rogaliki drożdżowe z czekoladowym budyniem i pomarańczowym lukrem

    Rogaliki drożdżowe z czekoladowym budyniem i pomarańczowym lukrem

    2 godz 15 min Łatwy
  • Pączki z budyniem

    Pączki z budyniem

    1 godz 54 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu