Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj przepis na pyszne bułeczki drożdżowe z solonym karmelem. Przepis na ciasto na pyszne bułeczki znajdziecie również na naszej stronie.
Nie zapomnijcie spróbować również wersji naszych drożdżówek z budyniem i kruszonką oraz z jabłkiem.
Przygotowanie
201 min
Krok 1
5 min
Na patelni rozpuszczamy cukier, uważając aby się nie przypalił. Kiedy karmel będzie złoty i płynny dodajmy masło i mieszamy.
Krok 2
3 min
Następnie dolewamy śmietankę i gotujemy aż wszystko się razem połączy i zgęstnieje.
Krok 3
1 min
Na koniec całość doprawiamy solą morską.
Krok 4
40 min
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy na cienki prostokąt.
Krok 5
2 min
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obficie posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.
Krok 6
10 min
Ciasto dokładnie rolujemy i kroimy na porcje.
Krok 7
120 min
Rollsy przekładamy do formy nasmarowanej tłuszem i odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 8
20 min
Bułeczki pieczemy ok. 20 min. w 180°C. Po upieczeniu – jeszcze ciepłe polewamy słonym karmelem.
Krok 1
z
8
Na patelni rozpuszczamy cukier, uważając aby się nie przypalił. Kiedy karmel będzie złoty i płynny dodajmy masło i mieszamy.
Krok 2
z
8
Następnie dolewamy śmietankę i gotujemy aż wszystko się razem połączy i zgęstnieje.
Krok 3
z
8
Na koniec całość doprawiamy solą morską.
Krok 4
z
8
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy na cienki prostokąt.
Krok 5
z
8
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obficie posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.
Krok 6
z
8
Ciasto dokładnie rolujemy i kroimy na porcje.
Krok 7
z
8
Rollsy przekładamy do formy nasmarowanej tłuszem i odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 8
z
8
Składniki:
Cukier, Śmietanka 30%, Masło
Bułeczki pieczemy ok. 20 min. w 180°C. Po upieczeniu – jeszcze ciepłe polewamy słonym karmelem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0