Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jak zrobić grzanki czosnkowe do zupy? Bardzo prosto! Wystarczy, że z masła i przeciśniętego przez praskę czosnku przyrządzisz masło czosnkowe, a następnie posmarujesz nim kromki chleba tostowego. Tak przygotowane kromki pokrój w kosteczki, a następnie wyłóż je na blachę i piecz w 200 stopniach. Gotowe grzanki czosnkowe z chleba tostowego będą doskonałym dodatkiem do zup-kremów lub sałatek.
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem.
Krok 2
7 min
Masłem czosnkowym posmarować kromki chleba tostowego, pokroić w kostkę, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć solą.
Krok 3
5 min
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i delikatnie zrumienić.
Krok 1
z
3
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem.
Krok 2
z
3
Masłem czosnkowym posmarować kromki chleba tostowego, pokroić w kostkę, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć solą.
Krok 3
z
3
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i delikatnie zrumienić.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0