Grzanki czosnkowe z chleba tostowego
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
3.69 g
Węglowodany
12.14 g
Tłuszcze
5.17 g
Wartość energetyczna
108.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem.
Krok 2
7 min
Masłem czosnkowym posmarować kromki chleba tostowego, pokroić w kostkę, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć solą.
Krok 3
5 min
Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i delikatnie zrumienić.
Jak zrobić grzanki czosnkowe do zupy? Bardzo prosto! Wystarczy, że z masła i przeciśniętego przez praskę czosnku przyrządzisz masło czosnkowe, a następnie posmarujesz nim kromki chleba tostowego. Tak przygotowane kromki pokrój w kosteczki, a następnie wyłóż je na blachę i piecz w 200 stopniach. Gotowe grzanki czosnkowe z chleba tostowego będą doskonałym dodatkiem do zup-kremów lub sałatek.
Komentarze 0