Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywne roladki na chlebie tostowym to niezwykle łatwa do przygotowania przekąska, której charakteru dodaje Sos Tatarski Winiary. Pięknie zaprezentują się na stole i skuszą każdego gościa.
Przygotowanie
29 min
Krok 1
2 min
Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
8 min
Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.
Krok 3
5 min
Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.
Krok 4
2 min
Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
3 min
Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.
Krok 6
8 min
Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.
Krok 7
1 min
Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.
Krok 1
z
7
Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
z
7
Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.
Krok 3
z
7
Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.
Krok 4
z
7
Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
z
7
Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.
Krok 6
z
7
Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.
Krok 7
z
7
Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0