Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

4
29min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

8  plastrów
Chleb tostowy
1 
Marynowana papryka czerwona
1 
Ogórek zielony długi
0.5  pęczek
Szczypiorek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.2 g
Węglowodany
16.13 g
Tłuszcze
21.1 g
Wartość energetyczna
267.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

29 min
Krok 1
2 min
Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
8 min
Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.
Krok 3
5 min
Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.
Krok 4
2 min
Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
3 min
Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.
Krok 6
8 min
Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.
Krok 7
1 min
Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.
Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 1 z 7

Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 2 z 7

Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 3 z 7

Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 4 z 7

Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 5 z 7

Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 6 z 7

Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.

Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim

Krok 7 z 7

Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.

Warzywne roladki na chlebie tostowym to niezwykle łatwa do przygotowania przekąska, której charakteru dodaje Sos Tatarski Winiary. Pięknie zaprezentują się na stole i skuszą każdego gościa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika