Warzywne roladki na zimno z sosem tatarskim
29min
Łatwy
1 słoik
8 plastrów
Chleb tostowy
1
Marynowana papryka czerwona
1
Ogórek zielony długi
0.5 pęczek
Szczypiorek
.
Wartości odżywcze
Białko
4.2 g
Węglowodany
16.13 g
Tłuszcze
21.1 g
Wartość energetyczna
267.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
29 min
Krok 1
2 min
Marynowaną paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
8 min
Ogórka zetrzyj na grubej tarce i odciśnij z niego sok.
Krok 3
5 min
Kromki chleba okrój ze skórek i posmaruj Sosem Tatarskim Winiary.
Krok 4
2 min
Na połowie kromek ułóż paprykę, a na pozostałych ogórka. Wszystkie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
3 min
Każdą kromkę przekrój następnie na 3 części w formie pasków.
Krok 6
8 min
Otrzymane paski zwiń w roladki i przebij wykałaczką.
Krok 7
1 min
Do gotowych roladek podaj Sos Tatarski Winiary w miseczce, do maczania.
Warzywne roladki na chlebie tostowym to niezwykle łatwa do przygotowania przekąska, której charakteru dodaje Sos Tatarski Winiary. Pięknie zaprezentują się na stole i skuszą każdego gościa.
Komentarze 0