Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Warzywne leczo z fasolą adzuki
Dodaj do CookBook

Warzywne leczo z fasolą adzuki

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dag
Kabaczek
40  dag
Dynia
40  dag
Pomidory krojone z oliwą z oliwek i czosnkiem
1 
Cebula
1 
Papryka zielona
1 
Papryka czerwona
1  kubek
Fasola azuki
1  Płaska łyżka
Koperek
2  łyżek
Oliwa
1  ząbek
Czosnek
5  mg
Sos sojowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
54.9 g
Wartość energetyczna
345.8 kcal
Tłuszcze
9.3 g
Białko
13.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Warzywne leczo z fasolą adzuki to pyszne i zdrowe danie wegetariańskie, które można przyrządzić całej rodzinie. Fasola adzuki, hodowana głównie w krajach dalekiego wschodu, to świetny specyfik, wspomagający odchudzanie. Z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich domowników. Smacznego!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    30 min
    Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.
Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 1 z 3

Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 2 z 3

Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 3 z 3

Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

5

Dorota

Tą fasolę trzeba chyba najpierw moczyć 8 godzin...
Anonim (niezweryfikowany) 09/06/2023-08:58 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 09/27/2023-04:33 CEST
Dorota, masz rację. Suchą fasolę najpierw trzeba namoczyć i ugotować. Jeśli chcesz skrócić czas przygotowania, możesz sięgnąć po fasolę z puszki lub ze słoika.
4

Jaga

Co ma być użyte kabaczek czy bakłażan? W przepisie jest raz to raz to?
Anonim (niezweryfikowany) 11/18/2020-06:33 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 12/17/2020-10:48 CET
Oczywiście kabaczek. :-) Dziękujemy za czujność!

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ratatuj - leczo warzywne

    Ratatuj - leczo warzywne

    34 min Łatwy
  • Burgery drobiowo-warzywne z sosem z masła orzechowego i piklami

    Burgery drobiowo-warzywne z sosem z masła orzechowego i piklami

    40 min Łatwy
  • Placki warzywne z gulaszem

    Placki warzywne z gulaszem

    1 godz 29 min Średni
  • Leczo warzywne z cukinią, młodą marchewką i fasolką szparagową

    Leczo warzywne z cukinią, młodą marchewką i fasolką szparagową

    46 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu