Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Bakłażan
40 dag
Dynia
40 dag
Pomidory krojone z oliwą z oliwek i czosnkiem
1 
Cebula
1 
Papryka zielona
1 
Papryka czerwona
1 kubek
Fasola azuki
1 Płaska łyżka
Koperek
2 łyżek
Oliwa
1 ząbek
Czosnek
5 mg
Sos sojowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
345.76 kcal
Białko
13.81 g
Węglowodany
54.9 g
Tłuszcze
9.34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
30 min
Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.
Krok 2
10 min
Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 3
5 min
Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.
Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 1 z 3

Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 2 z 3

Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 3 z 3

Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.

Warzywne leczo z fasolą adzuki to pyszne i zdrowe danie wegetariańskie, które można przyrządzić całej rodzinie. Fasola adzuki, hodowana głównie w krajach dalekiego wschodu, to świetny specyfik, wspomagający odchudzanie. Z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich domowników. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika