Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

0
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40  dag
Kabaczek
40  dag
Dynia
40  dag
Pomidory krojone z oliwą z oliwek i czosnkiem
1 
Cebula
1 
Papryka zielona
1 
Papryka czerwona
1  kubek
Fasola azuki
1  Płaska łyżka
Koperek
2  łyżek
Oliwa
1  ząbek
5  mg
Sos sojowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Cukier

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.81 g
Węglowodany
54.9 g
Tłuszcze
9.34 g
Wartość energetyczna
345.76 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
30 min
Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.
Krok 2
10 min
Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.
Krok 3
5 min
Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.
Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 1 z 3

Kabaczka i dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. Fasolę umyć, wlać wodę i gotować około 30 minut. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić posiekana cebulę, czosnek, dodać pokrojona w kostkę paprykę, kabaczka i dynię, podsmażyć.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 2 z 3

Następnie dodać obrane ze skórki pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut.

Warzywne leczo z fasolą adzuki

Krok 3 z 3

Miękkie warzywa wymieszać z koperkiem, wsypać fasolę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i cukrem.

Warzywne leczo z fasolą adzuki to pyszne i zdrowe danie wegetariańskie, które można przyrządzić całej rodzinie. Fasola adzuki, hodowana głównie w krajach dalekiego wschodu, to świetny specyfik, wspomagający odchudzanie. Z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich domowników. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

95 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
95 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
13.8g / 15%
Węglowodany
54.9g / 62%
Tłuszcze
9.3g / 23%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
J Jaga
.

Co ma być użyte kabaczek czy bakłażan? W przepisie jest raz to raz to?

Winiary
.
Expert

Oczywiście kabaczek. :-) Dziękujemy za czujność!

Pokaż więcej komentarzy