Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Curry warzywne z mlekiem kokosowym
Dodaj do CookBook

Curry warzywne z mlekiem kokosowym

(0)
22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kelan
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  g
Fasolka szparagowa zielona lub żółta (może być świeża lub mrożona) Zobacz naszą wskazówkę
150  g
Papryka czerwona
500  g
Brokuł
90  g
Marchewka
2  łyżek
Olej słonecznikowy
400  ml
Mleko kokosowe
100  ml
Woda
3  łyżek
Pasta curry
trochę
Sok z 1/2 cytryny
50  g
Orzeszki ziemne
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.8 g
Wartość energetyczna
260.3 kcal
Tłuszcze
17.6 g
Białko
8.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli lubisz pyszne, jednogarnkowe dania, zrób z nami aromatyczne curry - w sam raz dla Ciebie. Wystarczy dodać ulubione świeże warzywa i dusić je z kremowym sosie curry. Smacznego!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    1 min
    Wyjmij fasolkę z zamrażalnika, jeśli używasz mrożonej.
  • Krok 2

    8 min
    Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w paski. Brokuły umyj, podziel na małe różyczki. Marchewki również umyj, obierz i pokrój w cienkie paski lub plasterki.
  • Krok 3

    8 min
    Rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni lub w woku. Dodaj warzywa. Smaż przez kilka minut.
  • Krok 4

    4 min
    Wlej mleko kokosowe i wodę. Dodaj pastę curry. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 4 min. Dopraw sokiem z 1/2 cytryny.
  • Krok 5

    1 min
    Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi gotowe curry. Danie możesz podawać np. z ryżem.
Curry warzywne z mlekiem kokosowym

Krok 1 z 5

Wyjmij fasolkę z zamrażalnika, jeśli używasz mrożonej.

Curry warzywne z mlekiem kokosowym

Krok 2 z 5

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w paski. Brokuły umyj, podziel na małe różyczki. Marchewki również umyj, obierz i pokrój w cienkie paski lub plasterki.

Curry warzywne z mlekiem kokosowym

Krok 3 z 5

Rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni lub w woku. Dodaj warzywa. Smaż przez kilka minut.

Curry warzywne z mlekiem kokosowym

Krok 4 z 5

Wlej mleko kokosowe i wodę. Dodaj pastę curry. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez ok. 4 min. Dopraw sokiem z 1/2 cytryny.

Curry warzywne z mlekiem kokosowym

Krok 5 z 5

Posiekaj orzeszki ziemne i posyp nimi gotowe curry. Danie możesz podawać np. z ryżem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia indyjska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ryż curry

    Ryż curry

    47 min Łatwy
  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    45 min Średni
  • Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    Marynowane pieczarki faszerowane sałatką jajeczno - serową w sosie Curry Winiary

    30 min Łatwy
  • Tajska zupa rybna z curry

    Tajska zupa rybna z curry

    40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu