Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj przepis na pyszne bułeczki drożdżowe z jabłkiem. Przepis na ciasto na pyszne bułeczki znajdziecie również na naszej stronie. Nie zapomnijcie spróbować również wersji naszych drożdżówek z budyniem i kruszonką oraz ze słonym karmelem.
Przygotowanie
205 min
Krok 1
40 min
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy i wycinamy kółka.
Krok 2
5 min
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy cukrem i cynamonem.
Krok 3
10 min
Na każdy placek układamy odrobinę jabłek i całość zlepiamy dokładnie jak pierożek.
Krok 4
10 min
Drożdżówki układamy zlepieniem do dołu. Smarujemy masłem i posypujemy kruszoną.
Krok 5
120 min
Całość odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 6
20 min
Bułeczki pieczemy w temp 180°C ok. 20 minut.
Krok 1
z
6
Robimy ciasto podstawowe a następnie wałkujemy i wycinamy kółka.
Krok 2
z
6
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz doprawiamy cukrem i cynamonem.
Krok 3
z
6
Na każdy placek układamy odrobinę jabłek i całość zlepiamy dokładnie jak pierożek.
Krok 4
z
6
Drożdżówki układamy zlepieniem do dołu. Smarujemy masłem i posypujemy kruszoną.
Krok 5
z
6
Całość odstawiamy do wyrośnięcia.
Krok 6
z
6
Bułeczki pieczemy w temp 180°C ok. 20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0