Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rybny burger
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
23.1g / 24%
Węglowodany
25g / 27%
Tłuszcze
20.4g / 48%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Rybny burger

+

Rybny burger

Wróć

Rybny burger

(1)
30min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bułka maślana (lub, jeśli nie masz, może być też duża kajzerka)
400  g
Biała ryba (np. halibut lub dorsz) z certyfikatem MSC
4  liści
Sałata lub dwie garści rukoli
0.5  główka
Kapusta czerwona
1 
Mała marchewka
1 
Mała Cebula
trochę
Sok z połówki cytryny
1  łyżeczka
Miód
1  pęczek
Kolendra
1 
Mała papryczka chili
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżek
Sos sojowy
trochę
Olej rzepakowy, może być też słonecznikowy
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
23.08 g
Węglowodany
24.99 g
Tłuszcze
20.36 g
Wartość energetyczna
371.28 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cześć! Czy słyszycie poranny śpiew ptaków, a za oknem widzicie pierwsze promienie słoneczne? To znak, że idzie wiosna! A wraz z nią nadchodzi sezon grillowy! Razem z Winiary #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu więc pokażę wam jak grillować zdrowo i zero waste’owo. Udowodnię, że grill to nie tylko kiełbaska!;) Mam dla Was przepis na rybny Burger. To przepis, który smakiem i wyglądem zachęca do ograniczania spożywania mięsa. Zróbcie go ze mną! Soczysta ryba, chrupiąca surówka, to brzmi jak posiłek, przy którym nie chce się gadać, chce się go pożerać w całości. Zaraz się tym zajmę, a Was zapraszam do subskrypcji kanału „Szkoła gotowania Winiary” na YT gdzie znajdziecie więcej inspiracji do pożarcia w ramach akcji #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu.  To co, widzimy się?

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę, cebulę, marchewkę chilli, drobno poszatkuj, następnie dodaj sól, 1 łyżeczkę miodu, sok z cytryny, majonez oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj. WSKAZÓWKA: surówkę z kapusty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku lub w porcelanowej miseczce pod przykryciem. Wykorzystaj maksymalnie następnego dnia. Będzie świetna do każdego obiadu.
  • Krok 2

    2 min
    Sos sojowy wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Rybę połącz z zalewą i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    2 min
    Rozgrzej patelnię grillową lub grill.
  • Krok 4

    5 min
    Usmaż lub zgrilluj rybę. Rybę możesz grillować na kawałku papieru pergaminowego, dzięki temu ryba na pewno nie przywrze do grilla. WSKAZÓWKA: Ryby wybieraj ze zrównoważonych połowów potwierdzonych certyfikatem. Surowe możesz zamrozić do czterech miesięcy. Jeśli chcesz wykorzystać je od razu, przechowuj je na najniższej półce w lodówce maksymalnie do 2 dni.
  • Krok 5

    7 min
    Bułki przekrój na pół i również ugrilluj.
  • Krok 6

    4 min
    Na spód bułki nałóż surówkę z kapusty, następnie rukolę, kotlet rybny, odrobinę keczupu, całość przykryj drugą połówką bułki.
Rybny burger

Krok 1 z 6

Kapustę, cebulę, marchewkę chilli, drobno poszatkuj, następnie dodaj sól, 1 łyżeczkę miodu, sok z cytryny, majonez oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj. WSKAZÓWKA: surówkę z kapusty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku lub w porcelanowej miseczce pod przykryciem. Wykorzystaj maksymalnie następnego dnia. Będzie świetna do każdego obiadu.

Rybny burger

Krok 2 z 6

Sos sojowy wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Rybę połącz z zalewą i dokładnie wymieszaj.

Rybny burger

Krok 3 z 6

Rozgrzej patelnię grillową lub grill.

Rybny burger

Krok 4 z 6

Usmaż lub zgrilluj rybę. Rybę możesz grillować na kawałku papieru pergaminowego, dzięki temu ryba na pewno nie przywrze do grilla. WSKAZÓWKA: Ryby wybieraj ze zrównoważonych połowów potwierdzonych certyfikatem. Surowe możesz zamrozić do czterech miesięcy. Jeśli chcesz wykorzystać je od razu, przechowuj je na najniższej półce w lodówce maksymalnie do 2 dni.

Rybny burger

Krok 5 z 6

Bułki przekrój na pół i również ugrilluj.

Rybny burger

Krok 6 z 6

Na spód bułki nałóż surówkę z kapusty, następnie rukolę, kotlet rybny, odrobinę keczupu, całość przykryj drugą połówką bułki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

    Filety rybne w zalewie słodko kwaśnej

    30 min Łatwy
  • Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

    Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

    1 godz 17 min Średni
  • Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

    Mini kotleciki rybne ze szpinakiem

    1 godz 31 min Łatwy
  • Burgery z pieczonego łososia

    Burgery z pieczonego łososia

    36 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu