Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rybny burger

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Rybny burger

(1)
30 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bułka maślana (lub, jeśli nie masz, może być też duża kajzerka)
400  g
Biała ryba (np. halibut lub dorsz) z certyfikatem MSC
4  liści
Sałata lub dwie garści rukoli
0.5  główka
Kapusta czerwona
1 
Mała marchewka
1 
Mała Cebula
trochę
Sok z połówki cytryny
1  łyżeczka
Miód
1  pęczek
Kolendra
1 
Mała papryczka chili
4  łyżek
Majonez Dekoracyjny Winiary
trochę
Ketchup łagodny WINIARY
2  łyżek
Sos sojowy
trochę
Olej rzepakowy, może być też słonecznikowy
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
25 g
Wartość energetyczna
371.3 kcal
Tłuszcze
20.4 g
Białko
23.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Cześć! Czy słyszycie poranny śpiew ptaków, a za oknem widzicie pierwsze promienie słoneczne? To znak, że idzie wiosna! A wraz z nią nadchodzi sezon grillowy! Razem z Winiary #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu więc pokażę wam jak grillować zdrowo i zero waste’owo. Udowodnię, że grill to nie tylko kiełbaska!;) Mam dla Was przepis na rybny Burger. To przepis, który smakiem i wyglądem zachęca do ograniczania spożywania mięsa. Zróbcie go ze mną! Soczysta ryba, chrupiąca surówka, to brzmi jak posiłek, przy którym nie chce się gadać, chce się go pożerać w całości. Zaraz się tym zajmę, a Was zapraszam do subskrypcji kanału „Szkoła gotowania Winiary” na YT gdzie znajdziecie więcej inspiracji do pożarcia w ramach akcji #pomagamywgotowaniuiniemarnowaniu.  To co, widzimy się?

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę, cebulę, marchewkę chilli, drobno poszatkuj, następnie dodaj sól, 1 łyżeczkę miodu, sok z cytryny, majonez oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj. WSKAZÓWKA: surówkę z kapusty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku lub w porcelanowej miseczce pod przykryciem. Wykorzystaj maksymalnie następnego dnia. Będzie świetna do każdego obiadu.
  • Krok 2

    2 min
    Sos sojowy wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Rybę połącz z zalewą i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    2 min
    Rozgrzej patelnię grillową lub grill.
  • Krok 4

    5 min
    Usmaż lub zgrilluj rybę. Rybę możesz grillować na kawałku papieru pergaminowego, dzięki temu ryba na pewno nie przywrze do grilla. WSKAZÓWKA: Ryby wybieraj ze zrównoważonych połowów potwierdzonych certyfikatem. Surowe możesz zamrozić do czterech miesięcy. Jeśli chcesz wykorzystać je od razu, przechowuj je na najniższej półce w lodówce maksymalnie do 2 dni.
  • Krok 5

    7 min
    Bułki przekrój na pół i również ugrilluj.
  • Krok 6

    4 min
    Na spód bułki nałóż surówkę z kapusty, następnie rukolę, kotlet rybny, odrobinę keczupu, całość przykryj drugą połówką bułki.
Rybny burger

Krok 1 z 6

Kapustę, cebulę, marchewkę chilli, drobno poszatkuj, następnie dodaj sól, 1 łyżeczkę miodu, sok z cytryny, majonez oraz posiekaną kolendrę. Całość dokładnie wymieszaj. WSKAZÓWKA: surówkę z kapusty przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym szklanym słoiku lub w porcelanowej miseczce pod przykryciem. Wykorzystaj maksymalnie następnego dnia. Będzie świetna do każdego obiadu.

Rybny burger

Krok 2 z 6

Sos sojowy wymieszaj z 2 łyżkami oleju. Rybę połącz z zalewą i dokładnie wymieszaj.

Rybny burger

Krok 3 z 6

Rozgrzej patelnię grillową lub grill.

Rybny burger

Krok 4 z 6

Usmaż lub zgrilluj rybę. Rybę możesz grillować na kawałku papieru pergaminowego, dzięki temu ryba na pewno nie przywrze do grilla. WSKAZÓWKA: Ryby wybieraj ze zrównoważonych połowów potwierdzonych certyfikatem. Surowe możesz zamrozić do czterech miesięcy. Jeśli chcesz wykorzystać je od razu, przechowuj je na najniższej półce w lodówce maksymalnie do 2 dni.

Rybny burger

Krok 5 z 6

Bułki przekrój na pół i również ugrilluj.

Rybny burger

Krok 6 z 6

Na spód bułki nałóż surówkę z kapusty, następnie rukolę, kotlet rybny, odrobinę keczupu, całość przykryj drugą połówką bułki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

5

Dawid

Surówka meeega pyszna. Świetny przepis, zrobiłem tylko jedną modyfikacje ketchup wymieszalem bezposrednio w surówce. Aż przeszukałem inne pomysły od Pani i na ruszt jutro wchodzi bób z majonezem wegańskim. Pieknie dziekuję za przepis i Pozdrawiam
Anonim (niezweryfikowany) 02/22/2024-11:01 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/10/2024-05:30 CEST
Dziękujemy za komplement i cieszymy się, że przepis naszej ekspertki trafił w Twój gust. Zachęcamy do wypróbowania innych przepisów. Miłego dnia! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosół rybny z dorszem i koperkiem

    Rosół rybny z dorszem i koperkiem

    50 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu