Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naturalna domowa maca

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest KatarzynaJ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  szklanek
Mąka
2 
Jajko
100  ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.27 g
Węglowodany
26.05 g
Tłuszcze
2.8 g
Wartość energetyczna
151 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.
Krok 2
10 min
Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.
Krok 3
5 min
Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).
Krok 4
5 min
Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.
Naturalna domowa maca

Krok 1 z 4

Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.

Naturalna domowa maca

Krok 2 z 4

Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.

Naturalna domowa maca

Krok 3 z 4

Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).

Naturalna domowa maca

Krok 4 z 4

Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.

Naturalna domowa maca będzie doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Wykonanie jest łatwe i szybkie. Połącz ze sobą mąkę, wodę i jaja, ugnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Następnie wykrawaj małe prostokąty lub kwadraciki. Tak przygotowane piecz w piekarniku na kratce maksymalnie 5 minut! Naturalna domowa maca już zrobiona, wykonaj ją już dzisiaj w Swoim domu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha