
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Naturalna domowa maca

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 1 z 4
Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.
Krok 2 z 4
Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.
Krok 3 z 4
Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).
Krok 4 z 4
Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1