Naturalna domowa maca

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest KatarzynaJ

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  szklanek
Mąka
2 
Jajko
100  ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.27 g
Węglowodany
26.05 g
Tłuszcze
2.8 g
Wartość energetyczna
151 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Naturalna domowa maca będzie doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Wykonanie jest łatwe i szybkie. Połącz ze sobą mąkę, wodę i jaja, ugnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Następnie wykrawaj małe prostokąty lub kwadraciki. Tak przygotowane piecz w piekarniku na kratce maksymalnie 5 minut! Naturalna domowa maca już zrobiona, wykonaj ją już dzisiaj w Swoim domu!
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.
Krok 2
10 min
Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.
Krok 3
5 min
Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).
Krok 4
5 min
Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.
Naturalna domowa maca

Krok 1 z 4

Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.

Naturalna domowa maca

Krok 2 z 4

Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.

Naturalna domowa maca

Krok 3 z 4

Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).

Naturalna domowa maca

Krok 4 z 4

Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
M Monika
.

mniam

Winiary
.
Expert

Takie komentarze lubimy najbardziej! :)

Pokaż więcej komentarzy