Naturalna domowa maca
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.27 g
Węglowodany
26.05 g
Tłuszcze
2.8 g
Wartość energetyczna
151 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiewamy. Robimy dołeczek, wbijamy jajka oraz wlewamy wodę. Łączymy składniki i zagniatamy ciasto jak na makaron.
Krok 2
10 min
Następnie rozwałkowujemy cienko ciasto.
Krok 3
5 min
Nożem kroimy ciasto na kawałki (można je dodatkowo nakłuć widelcem). Kawałki ciasta układamy na kratce do pieczenia (nie na blaszce!).
Krok 4
5 min
Pieczemy kilka minut (około 3-5 min) w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni (grzałka dolna) na najniższej półce. Gdy lekko się zarumienią, odwracamy na drugą stronę. Gotową mace układamy na talerzu.
Naturalna domowa maca będzie doskonałym dodatkiem do wielu potraw. Wykonanie jest łatwe i szybkie. Połącz ze sobą mąkę, wodę i jaja, ugnieć ciasto i cienko rozwałkuj. Następnie wykrawaj małe prostokąty lub kwadraciki. Tak przygotowane piecz w piekarniku na kratce maksymalnie 5 minut! Naturalna domowa maca już zrobiona, wykonaj ją już dzisiaj w Swoim domu!
Komentarze 0