Sałatka z serem camembert
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.47 g
Węglowodany
16.28 g
Tłuszcze
31.59 g
Wartość energetyczna
391.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy.
Krok 2
10 min
Paprykę, pomidora, ser, ogórka, polędwicę i cebulę kroimy w kostkę.
Krok 3
2 min
Z sałaty odrywamy mniej więcej 7 listków.
Krok 4
3 min
Wszystkie składniki mieszamy ze słonecznikiem oraz dynią.
Krok 5
2 min
Następnie mieszamy 2 łyżki oliwy z oliwy z bazylią i oregano. Powstałym sosem polewamy naszą sałatkę.
Krok 6
3 min
Mieszamy warzywa tak, aby rozprowadzić sos i gotowe.
Krok 7
1 min
Sałatkę możemy podawać z kanapkami z sałatą, serem camembert i suszoną żurawiną.
Sałatka z serem camembert to pomysł na niskokaloryczną kolację. Dobrze smakuje, a wkomponowany w całość dania ser idealnie podkreśla jego walory. Dodajmy kilka plasterków polędwicy sopockiej, a otrzymamy smaczną, wyrazistą potrawę, która ucieszy niejedno podniebienie. Smacznego!
Komentarze 0