Burgery drobiowe z Maggi
95min
Łatwy
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
1 łyżka
1 kg
Mięso mielone z kurczaka
2 łyżek
Cebula
2 łyżek
Pietruszka
1 łyżeczka
Musztarda
1 ząbek
Czosnek
1
Jajko
50 g
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Ocet
1 łyżeczka
Cukier trzcinowy
1
Cebula
5 plastrów
Ser Żółty
1 główka
Sałata
1
Pomidory
5
Bułka do hamburgera
.
Wartości odżywcze
Białko
49.28 g
Węglowodany
52.1 g
Tłuszcze
28.89 g
Wartość energetyczna
658.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
95 min
Krok 1
15 min
<b>Burger</b>: Zmiel w maszynce mięso kurczaka (najlepiej z różnych części - udka, podudzia, piersi), najlepiej ze skórą, dzięki temu burgery będą bardziej soczyste.
Krok 2
10 min
Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę posiekaj w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, MAGGI i musztardą. Możesz dodać więcej MAGGI, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
Krok 3
15 min
Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
Krok 4
5 min
<b>Dodatki</b>: Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
Krok 5
5 min
W misce wymieszaj MAGGI, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę.
Krok 6
30 min
Marynuj całość około 30 minut.
Krok 7
10 min
Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
Krok 7
5 min
Przygotuj burgery w następujący sposób: spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i na koniec górną część bułki.
Fast food kojarzy się z niezdrowym i mało wartościowym jedzeniem, ale domowe burgery z mięsem mielonym z kurczaka, warzywami, Przyprawą w płynie MAGGI i wyrazistymi przyprawami to przysmak dla każdego łasucha!
Do burgerów drobiowych użyj także Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i Ketchupu Chili Ostrego WINIARY, aby spotęgować smakowe doznania. Burgery podpiekaj na suchej patelni lub grillu – w obu wariantach będą smakowały wybornie.
Komentarze 0