Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pszenne bułeczki z żółtym serem

Pszenne bułeczki z żółtym serem

(4)
1 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest MAMA54

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  szklanka
Mleko
1  łyżeczka
Cukier
1  łyżeczka
Sól
7  dag
Masło
1 
Jajko
3  szklanek
Mąka pszenna
2  dag
Drożdże
15  dag
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
9.77 g
Węglowodany
36.19 g
Tłuszcze
11.06 g
Wartość energetyczna
286.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bułeczki pszenne z żółtym serem to świetna przekąska, którą możemy zabrać ze sobą na przykład na letnią, rowerową wycieczkę. Dobrze smakują zarówno same, jak i z dodatkami. Zajadać się nimi będą zarówno dorośli, jak i dzieci zaintrygowane nowym, ciekawym smakiem pieczywa. Jedno jest pewne – robione samodzielnie smakują najlepiej!

Przygotowanie

65 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miski włożyć pokruszone drożdże, dodać cukier i ciepłe mleko, wymieszać.
  • Krok 2

    15 min
    Wsypać mąkę, sól, rozpuszczone, ostudzone masło i wyrobić ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i jeszcze raz wyrobić.
  • Krok 4

    15 min
    Podzielić na kawałki i formować okrągłe bułeczki. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.
  • Krok 5

    3 min
    Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • Krok 6

    2 min
    Posypać startym zółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
  • Krok 7

    20 min
    Piec około 20 minut w temp 180 stopni.
Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 1 z 7

Do miski włożyć pokruszone drożdże, dodać cukier i ciepłe mleko, wymieszać.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 2 z 7

Wsypać mąkę, sól, rozpuszczone, ostudzone masło i wyrobić ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 3 z 7

Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i jeszcze raz wyrobić.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 4 z 7

Podzielić na kawałki i formować okrągłe bułeczki. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 5 z 7

Wyrośnięte bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 6 z 7

Posypać startym zółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika.

Pszenne bułeczki z żółtym serem

Krok 7 z 7

Piec około 20 minut w temp 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką

    Drożdżowe ciasto z borówkami i kruszonką

    2 godz 18 min Łatwy
  • Rogaliki drożdżowe z serem

    Rogaliki drożdżowe z serem

    47 min Łatwy
  • Ciasto drożdżowe z owocami

    Ciasto drożdżowe z owocami

    3 godz 15 min Łatwy
  • Bułeczki drożdżowe z marmoladą

    Bułeczki drożdżowe z marmoladą

    2 godz 10 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu