Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bułeczki pszenne z żółtym serem to świetna przekąska, którą możemy zabrać ze sobą na przykład na letnią, rowerową wycieczkę. Dobrze smakują zarówno same, jak i z dodatkami. Zajadać się nimi będą zarówno dorośli, jak i dzieci zaintrygowane nowym, ciekawym smakiem pieczywa. Jedno jest pewne – robione samodzielnie smakują najlepiej!
Przygotowanie
65 min
Krok 1
5 min
Do miski włożyć pokruszone drożdże, dodać cukier i ciepłe mleko, wymieszać.
Krok 2
15 min
Wsypać mąkę, sól, rozpuszczone, ostudzone masło i wyrobić ciasto. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 15 minut.
Krok 3
5 min
Wyrośnięte ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę i jeszcze raz wyrobić.
Krok 4
15 min
Podzielić na kawałki i formować okrągłe bułeczki. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, odłożyć do wyrośnięcia.
Posypać startym zółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 7
z
7
Piec około 20 minut w temp 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0