Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

(0)
1 godz 37 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Kropaa
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
500  g
Pieczarki
1 
Cebula
2  opakowań
Ciasto francuskie
3  łyżek
Przecier pomidorowy
1 
Jajko
trochę
Bazylia
trochę
Oregano
50  g
Ser żółty
trochę
Masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14 g
Wartość energetyczna
227.4 kcal
Tłuszcze
15.7 g
Białko
8.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na ciasto francuskie na słono, czyli w formie rogalików z mięsem mielonym, ciągnącym się serem żółtym i pieczarkami. Rogaliki z mięsem mielonym smakują doskonale, bo ich smak wzmacniamy dodatkami przecieru pomidorowego, bazylii i oregano. Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami idealnie sprawdzą się jako przekąska podczas imprezy!

Przygotowanie

97 min
  • Krok 1

    15 min
    Cebulę kroimy i podsmażamy na masełku.
  • Krok 2

    15 min
    Gdy cebula się zarumieni dodajemy, pokrojone pieczarki i smażymy około 15 minut.
  • Krok 3

    10 min
    Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone.
  • Krok 4

    5 min
    Gdy pieczarki się podsmażą, dodajemy je do mięsa. Całość smażymy razem około 5 minut.
  • Krok 5

    5 min
    Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy i smażymy jeszcze 5 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Na stolnicę wykładamy ciasto francuskie i kroimy w prostokąty (wielkość zależy od własnych upodobań).
  • Krok 7

    5 min
    Na tarce ścieramy ser żółty.
  • Krok 8

    10 min
    Na wycięte z ciasta prostokąty nakładamy nasz farsz, posypujemy go żółtym serem, zawijamy na kształt rogalika i smarujemy rozkłóconym jajkiem.
  • Krok 9

    25 min
    Nasze rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
  • Krok 10

    2 min
    Po upływie czasu wyciągamy jedną partię naszych rogalików i wsadzamy drugą (chyba, że zmieściliśmy na brytfannie wszystkie rogaliki). Rogaliki podajemy z czerwonym barszczykiem. Smacznego!
Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 1 z 10

Cebulę kroimy i podsmażamy na masełku.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 2 z 10

Gdy cebula się zarumieni dodajemy, pokrojone pieczarki i smażymy około 15 minut.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 3 z 10

Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 4 z 10

Gdy pieczarki się podsmażą, dodajemy je do mięsa. Całość smażymy razem około 5 minut.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 5 z 10

Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy i smażymy jeszcze 5 minut.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 6 z 10

Na stolnicę wykładamy ciasto francuskie i kroimy w prostokąty (wielkość zależy od własnych upodobań).

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 7 z 10

Na tarce ścieramy ser żółty.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 8 z 10

Na wycięte z ciasta prostokąty nakładamy nasz farsz, posypujemy go żółtym serem, zawijamy na kształt rogalika i smarujemy rozkłóconym jajkiem.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 9 z 10

Nasze rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.

Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Krok 10 z 10

Po upływie czasu wyciągamy jedną partię naszych rogalików i wsadzamy drugą (chyba, że zmieściliśmy na brytfannie wszystkie rogaliki). Rogaliki podajemy z czerwonym barszczykiem. Smacznego!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Karnawał
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Z piekarnika
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kruche rogaliki z wiśniami

    Kruche rogaliki z wiśniami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Kruche rogaliki orzechowe

    Kruche rogaliki orzechowe

    31 min Łatwy
  • Rogaliki drożdżowe z czekoladowym budyniem i pomarańczowym lukrem

    Rogaliki drożdżowe z czekoladowym budyniem i pomarańczowym lukrem

    2 godz 15 min Łatwy
  • Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

    Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

    34 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu