Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche rogaliki orzechowe to fenomenalny pomysł na deser, którym zachwycicie każdego łasucha niezależnie od wieku. Ich orzechowy smak przełamany smakiem ciasta, to zaskakujące połączenie, które urzekło już niejedno podniebienie. Smacznego!
Przygotowanie
31 min
Krok 1
10 min
Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.
Krok 2
5 min
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Krok 3
15 min
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Krok 4
1 min
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.
Krok 1
z
4
Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.
Krok 2
z
4
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Krok 3
z
4
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Krok 4
z
4
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1