Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.