Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche rogaliki orzechowe

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
30 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Cukier wanilinowy WINIARY
40 dag
Mąka
12 dag
Cukier puder
20 dag
Masło
12 dag
Orzechy włoskie
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.31 g
Wartość energetyczna
136.07 kcal
Białko
2.78 g
Tłuszcze
12.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
10 min
Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.
Krok 2
5 min
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.
Krok 3
15 min
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Krok 4
1 min
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.
Kruche rogaliki orzechowe

Krok 1 z 4

Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.

Kruche rogaliki orzechowe

Krok 2 z 4

Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.

Kruche rogaliki orzechowe

Krok 3 z 4

Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

Kruche rogaliki orzechowe

Krok 4 z 4

Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.

Kruche rogaliki orzechowe to fenomenalny pomysł na deser, którym zachwycicie każdego łasucha niezależnie od wieku. Ich orzechowy smak przełamany smakiem ciasta, to zaskakujące połączenie, które urzekło już niejedno podniebienie. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika