
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Kruche rogaliki orzechowe

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
1 min
Krok 1 z 4
Dość miękkie masło posiekać z przesianą mąką i cukrem pudrem, dodać zmielone wcześniej orzechy. Zagnieść ciasto.

Krok 2 z 4
Zrobić wałek, odcinać z niego po kawałku ciasta i formować małe rogaliki.

Krok 3 z 4
Ułożyć je na natłuszczonej i posypanej mąką blaszce w odstępach 1 cm. Piecz na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

Krok 4 z 4
Gorące obficie posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Rogaliki podawać na zimno lub na gorąco.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1