
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
2 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
17 min
Krok 1 z 5
Ciasto rozwijamy na płasko.

Krok 2 z 5
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.

Krok 3 z 5
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.

Krok 4 z 5
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.

Krok 5 z 5
Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0