Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

(0)
34min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest szpileczkaa

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 10 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ciasto francuskie
1 
Jabłka
1 
Granat
100  g
Ser ricotta
trochę
Przyprawa korzenna
1 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.98 g
Węglowodany
20.86 g
Tłuszcze
12.65 g
Wartość energetyczna
211.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Niecodzienny deser, który po spróbowaniu może stać się Waszą codziennością. Połączenie ciasta francuskiego i jabłek to nie nowość, jednak dodanie do nich granatu i ricotty to coś, co na nowo napisze historię rogalików. Zachęcamy do przyrządzenia dzieciom. Dla nich każde urozmaicenie jest warte więcej niż tysiąc słów.

Przygotowanie

34 min
  • Krok 1

    2 min
    Ciasto rozwijamy na płasko.
  • Krok 2

    5 min
    Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
  • Krok 3

    5 min
    Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
  • Krok 4

    5 min
    Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
  • Krok 5

    17 min
    Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 1 z 5

Ciasto rozwijamy na płasko.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 2 z 5

Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 3 z 5

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 4 z 5

Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 5 z 5

Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    Roladki z ciasta francuskiego z pieczarkami i z szynką

    1 godz 15 min Łatwy
  • Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    Ślimaki z ciasta francuskiego z serem gouda i szynką chłopską

    40 min Łatwy
  • Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    1 godz 52 min Średni
  • Szarlotka na francuskim cieście

    Szarlotka na francuskim cieście

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu