Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Niecodzienny deser, który po spróbowaniu może stać się Waszą codziennością. Połączenie ciasta francuskiego i jabłek to nie nowość, jednak dodanie do nich granatu i ricotty to coś, co na nowo napisze historię rogalików. Zachęcamy do przyrządzenia dzieciom. Dla nich każde urozmaicenie jest warte więcej niż tysiąc słów.
Przygotowanie
34 min
Krok 1
2 min
Ciasto rozwijamy na płasko.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
Krok 3
5 min
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
Krok 4
5 min
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
Krok 5
17 min
Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 1
z
5
Ciasto rozwijamy na płasko.
Krok 2
z
5
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
Krok 3
z
5
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
Krok 4
z
5
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
Krok 5
z
5
Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0