Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą
34min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.98 g
Węglowodany
20.86 g
Tłuszcze
12.65 g
Wartość energetyczna
211.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
2 min
Ciasto rozwijamy na płasko.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
Krok 3
5 min
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
Krok 4
5 min
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
Krok 5
17 min
Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Niecodzienny deser, który po spróbowaniu może stać się Waszą codziennością. Połączenie ciasta francuskiego i jabłek to nie nowość, jednak dodanie do nich granatu i ricotty to coś, co na nowo napisze historię rogalików. Zachęcamy do przyrządzenia dzieciom. Dla nich każde urozmaicenie jest warte więcej niż tysiąc słów.
Komentarze 0