Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
10 10 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Ciasto francuskie
1 
Jabłka
1 
Granat
100 g
Ser ricotta
1 trochę
Przyprawa korzenna
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
12.65 g
Białko
4.98 g
Wartość energetyczna
211.06 kcal
Węglowodany
20.86 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
2 min
Ciasto rozwijamy na płasko.
Krok 2
5 min
Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.
Krok 3
5 min
Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.
Krok 4
5 min
Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.
Krok 5
17 min
Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 1 z 5

Ciasto rozwijamy na płasko.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 2 z 5

Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim delikatnie ciasto.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 3 z 5

Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do niego serek i pestki granatu. Całość doprawiamy przyprawą.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 4 z 5

Ciasto francuskie tniemy na trójkąty, na środek każdego nakładamy łyżkę nadzienia i zwijamy tworząc małe rogaliki.

Rogaliki z jabłkiem, granatem i ricottą

Krok 5 z 5

Pieczemy około 17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Niecodzienny deser, który po spróbowaniu może stać się Waszą codziennością. Połączenie ciasta francuskiego i jabłek to nie nowość, jednak dodanie do nich granatu i ricotty to coś, co na nowo napisze historię rogalików. Zachęcamy do przyrządzenia dzieciom. Dla nich każde urozmaicenie jest warte więcej niż tysiąc słów.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika