Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka z tuńczykiem

(0)
22min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2  plastrów
Chleb żytni
0.25  puszka
Tuńczyk
6  plastrów
Ogórek
6  liści
Rukola
1 
Jajko
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.36 g
Węglowodany
26.76 g
Tłuszcze
26.63 g
Wartość energetyczna
394.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
10 min
Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 2
3 min
Jajko pokrój w plasterki.
Krok 3
2 min
Chleb posmaruj Majonezem.
Krok 4
5 min
Na kromce ułóż tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę i plasterki jajka. Dopraw solą.
Krok 5
2 min
Przykryj kromką chleba, dociśnij i przekrój na połowę.
Kanapka z tuńczykiem

Krok 1 z 5

Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.

Kanapka z tuńczykiem

Krok 2 z 5

Jajko pokrój w plasterki.

Kanapka z tuńczykiem

Krok 3 z 5

Chleb posmaruj Majonezem.

Kanapka z tuńczykiem

Krok 4 z 5

Na kromce ułóż tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę i plasterki jajka. Dopraw solą.

Kanapka z tuńczykiem

Krok 5 z 5

Przykryj kromką chleba, dociśnij i przekrój na połowę.

Kanapka z tuńczykiem to pomysł na pożywny i smaczny lunch lub śniadanie w nieco wykwintnej odsłonie. Do przygotowania tego smakołyku wystarczy żytni chleb, tuńczyk, jajko i zielony ogórek. Kanapkę udekoruj popularną rukolą o lekko orzechowym smaku, a także Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i ciesz się nowo odkrytym kanapki z tuńczykiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha