Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kanapka z tuńczykiem to pomysł na pożywny i smaczny lunch lub śniadanie w nieco wykwintnej odsłonie. Do przygotowania tego smakołyku wystarczy żytni chleb, tuńczyk, jajko i zielony ogórek. Kanapkę udekoruj popularną rukolą o lekko orzechowym smaku, a także Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i ciesz się nowo odkrytym kanapki z tuńczykiem.
Przygotowanie
22 min
Krok 1
10 min
Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 2
3 min
Jajko pokrój w plasterki.
Krok 3
2 min
Chleb posmaruj Majonezem.
Krok 4
5 min
Na kromce ułóż tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę i plasterki jajka. Dopraw solą.
Krok 5
2 min
Przykryj kromką chleba, dociśnij i przekrój na połowę.
Krok 1
z
5
Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 2
z
5
Jajko pokrój w plasterki.
Krok 3
z
5
Chleb posmaruj Majonezem.
Krok 4
z
5
Na kromce ułóż tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę i plasterki jajka. Dopraw solą.
Krok 5
z
5
Przykryj kromką chleba, dociśnij i przekrój na połowę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0