Kanapka z tuńczykiem
22min
Łatwy
1 łyżka
2 plastrów
Chleb żytni
0.25 puszka
Tuńczyk
6 plastrów
Ogórek
6 liści
Rukola
1
Jajko
1 trochę
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
11.36 g
Węglowodany
26.76 g
Tłuszcze
26.63 g
Wartość energetyczna
394.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
10 min
Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupki.
Krok 2
3 min
Jajko pokrój w plasterki.
Krok 3
2 min
Chleb posmaruj Majonezem.
Krok 4
5 min
Na kromce ułóż tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę i plasterki jajka. Dopraw solą.
Krok 5
2 min
Przykryj kromką chleba, dociśnij i przekrój na połowę.
Kanapka z tuńczykiem to pomysł na pożywny i smaczny lunch lub śniadanie w nieco wykwintnej odsłonie. Do przygotowania tego smakołyku wystarczy żytni chleb, tuńczyk, jajko i zielony ogórek. Kanapkę udekoruj popularną rukolą o lekko orzechowym smaku, a także Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i ciesz się nowo odkrytym kanapki z tuńczykiem.
Komentarze 0