Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na szybkie, słodkie małe co nieco? Przygotuj sycący i pożywny chleb kukurydziany z mlekiem skondensowanym na słodko, posypany cukrem pudrem. Wystarczy zaledwie kilka składników, chwila przygotowań z Twojej strony i niecała godzina w piekarniku - to najprostszy przepis na chleb kukurydziany, na jaki możesz trafić. Chleb kukurydziany możesz przybrać przed podaniem np. owocami lub polać np. sosem malinowym. Koniecznie sprawdź ten łatwy przepis i zaskocz rodzinę pomysłem na słodko. Będzie to miła odmiana od chlebków bananowych.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
10 min
Piekarnik nagrzej do 180°C. Zmiksuj mleko skondensowane z kukurydzą, masłem, jajkami i proszkiem do pieczenia.
Świeżą kukurydzę poza sezonem możesz zastąpić 2 szklankami rozmrożonej.
Krok 2
50 min
Wlej mieszankę do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy do pieczenia. Możesz też zamiast masła i mąki użyć papieru woskowanego do pieczenia. Piecz w 180 st. C przez 40-45 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka będzie czysta. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
Krok 3
10 min
Udekoruj cukrem pudrem i podawaj.
Krok 1
z
3
Piekarnik nagrzej do 180°C. Zmiksuj mleko skondensowane z kukurydzą, masłem, jajkami i proszkiem do pieczenia.
Świeżą kukurydzę poza sezonem możesz zastąpić 2 szklankami rozmrożonej.
Krok 2
z
3
Wlej mieszankę do wcześniej wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy do pieczenia. Możesz też zamiast masła i mąki użyć papieru woskowanego do pieczenia. Piecz w 180 st. C przez 40-45 minut lub do momentu, gdy włożona wykałaczka będzie czysta. Wyjmij z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.
Krok 3
z
3
Udekoruj cukrem pudrem i podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0