Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chleb z dynią
Dodaj do CookBook

Chleb z dynią

(0)
3 godz 5 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest IZABELA29
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Puree z dyni
1  kg
Mąka tortowa
1  łyżeczka
Sól
50  g
Drożdże
3  łyżek
Mieszanka musli
300  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.6 g
Wartość energetyczna
92.2 kcal
Tłuszcze
1.1 g
Białko
3.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny domowy chleb z dynią.

Przygotowanie

185 min
  • Krok 1

    5 min
    Dynię kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    45 min
    Gotujemy w 300 ml wody około 45 minut. Odcedzamy na durszlaku.
  • Krok 3

    5 min
    Studzimy. Przekładamy do miski i miksujemy. W pozostałej wodzie z dyni w około 200 ml rozpuszczamy drożdże.
  • Krok 4

    10 min
    Dosypujemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, by podwoiły swą objętość.
  • Krok 5

    15 min
    Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i zmiksowaną blenderem dynię. Miksujemy robotem około 5-10 minut, a następnie chwilę ręką. Dwie keksówki 30 cm i 45 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką .
  • Krok 6

    60 min
    Ciasto dzielimy tak, by zajmowało połowę formy. Smarujemy wierzch wodą i posypujemy musli. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C .
  • Krok7

    45 min
    Wsadzamy blaszki na środkową półkę, a pod nie garnczek lub miskę z wodą. Pieczemy 45 minut.
Chleb z dynią

Krok 1 z 7

Dynię kroimy w kostkę.

Chleb z dynią

Krok 2 z 7

Gotujemy w 300 ml wody około 45 minut. Odcedzamy na durszlaku.

Chleb z dynią

Krok 3 z 7

Studzimy. Przekładamy do miski i miksujemy. W pozostałej wodzie z dyni w około 200 ml rozpuszczamy drożdże.

Chleb z dynią

Krok 4 z 7

Dosypujemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, by podwoiły swą objętość.

Chleb z dynią

Krok 5 z 7

Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i zmiksowaną blenderem dynię. Miksujemy robotem około 5-10 minut, a następnie chwilę ręką. Dwie keksówki 30 cm i 45 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką .

Chleb z dynią

Krok 6 z 7

Ciasto dzielimy tak, by zajmowało połowę formy. Smarujemy wierzch wodą i posypujemy musli. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C .

Chleb z dynią

Krok7 z 7

Wsadzamy blaszki na środkową półkę, a pod nie garnczek lub miskę z wodą. Pieczemy 45 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    Pasta z tuńczyka na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    Pasta z białej fasoli na chrupkach chlebowych

    15 min Łatwy
  • Żurek w chlebie

    Żurek w chlebie

    2 godz 57 min Średni
  • Zupa chlebowa z Dolnego Śląska

    Zupa chlebowa z Dolnego Śląska

    32 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu