Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Chleb z dynią

Chleb z dynią

(0)
3 godz 5 min
Średni
Kup składniki
Autorem przepisu jest IZABELA29

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Puree z dyni
1  kg
Mąka tortowa
1  łyżeczka
Sól
50  g
Drożdże
3  łyżek
Mieszanka musli
300  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.51 g
Węglowodany
20.64 g
Tłuszcze
1.12 g
Wartość energetyczna
92.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pyszny domowy chleb z dynią.

Przygotowanie

185 min
  • Krok 1

    5 min
    Dynię kroimy w kostkę.
  • Krok 2

    45 min
    Gotujemy w 300 ml wody około 45 minut. Odcedzamy na durszlaku.
  • Krok 3

    5 min
    Studzimy. Przekładamy do miski i miksujemy. W pozostałej wodzie z dyni w około 200 ml rozpuszczamy drożdże.
  • Krok 4

    10 min
    Dosypujemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, by podwoiły swą objętość.
  • Krok 5

    15 min
    Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i zmiksowaną blenderem dynię. Miksujemy robotem około 5-10 minut, a następnie chwilę ręką. Dwie keksówki 30 cm i 45 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką .
  • Krok 6

    60 min
    Ciasto dzielimy tak, by zajmowało połowę formy. Smarujemy wierzch wodą i posypujemy musli. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C .
  • Krok7

    45 min
    Wsadzamy blaszki na środkową półkę, a pod nie garnczek lub miskę z wodą. Pieczemy 45 minut.
Chleb z dynią

Krok 1 z 7

Dynię kroimy w kostkę.

Chleb z dynią

Krok 2 z 7

Gotujemy w 300 ml wody około 45 minut. Odcedzamy na durszlaku.

Chleb z dynią

Krok 3 z 7

Studzimy. Przekładamy do miski i miksujemy. W pozostałej wodzie z dyni w około 200 ml rozpuszczamy drożdże.

Chleb z dynią

Krok 4 z 7

Dosypujemy 2 łyżki mąki i mieszamy. Odstawiamy na 10 minut, by podwoiły swą objętość.

Chleb z dynią

Krok 5 z 7

Do miski wsypujemy mąkę, sól, rozczyn i zmiksowaną blenderem dynię. Miksujemy robotem około 5-10 minut, a następnie chwilę ręką. Dwie keksówki 30 cm i 45 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką .

Chleb z dynią

Krok 6 z 7

Ciasto dzielimy tak, by zajmowało połowę formy. Smarujemy wierzch wodą i posypujemy musli. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C .

Chleb z dynią

Krok7 z 7

Wsadzamy blaszki na środkową półkę, a pod nie garnczek lub miskę z wodą. Pieczemy 45 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    1 godz 52 min Średni
  • Pączki z lodówki

    Pączki z lodówki

    2 godz 28 min Łatwy
  • Miseczki chlebowe do żurku i barszczu białego

    Miseczki chlebowe do żurku i barszczu białego

    2 godz 33 min Łatwy
  • Ciasto dyniowe na drożdżach z jabłkiem

    Ciasto dyniowe na drożdżach z jabłkiem

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu