Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Warzywa gruntowe

Rzodkiew

Bogata w witaminy i minerały rzodkiewka to doskonały pomysł na dodatek do wiosennych potraw. Jej lekko pieprzny smak będzie mocnym akcentem w sałatkach, lub na kanapkach np. ze świeżym szczypiorkiem. Poniżej zebraliśmy jedne z ciekawszych przepisów, zawierających to smaczne warzywo.

Przepisy 72

Kruche babeczki z pastą

Kruche babeczki z pastą

2 godz 30 min Łatwy
Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

1 godz Łatwy
Drobiowy pasztet z pieczarkami i żurkiem

Drobiowy pasztet z pieczarkami i żurkiem

2 godz 6 min Średni
Tradycyjne jajka wielkanocne

Tradycyjne jajka wielkanocne

22 min Łatwy
Sałatka wiosenna z jajkiem

Sałatka wiosenna z jajkiem

30 min Łatwy
Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

22 min Łatwy
Wiosenny tort sałatkowy

Wiosenny tort sałatkowy

1 godz 30 min Średni
Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne

14 min Łatwy
Sałata lodowa do obiadu

Sałata lodowa do obiadu

25 min Łatwy
Chłodnik z jajkiem przepiórczym

Chłodnik z jajkiem przepiórczym

1 godz 13 min Łatwy
Wiosenna sałata z kurczakiem

Wiosenna sałata z kurczakiem

35 min Łatwy
Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą

Chłodnik ogórkowy z awokado, rzodkiewką i fetą

1 godz 22 min Łatwy
Grillowany kurczak curry z ziemniakami i sałatkami

Grillowany kurczak curry z ziemniakami i sałatkami

85 ze 100
3 godz Łatwy
Sałatka z kaszą jaglaną i świeżym szpinakiem

Sałatka z kaszą jaglaną i świeżym szpinakiem

35 min Łatwy
Letni coleslaw z rzodkiewką i szczypiorkiem

Letni coleslaw z rzodkiewką i szczypiorkiem

25 min Łatwy
Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

Letnia sałatka z majonezem z kalafiora i ogórków małosolnych

55 min Łatwy
Jajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach

29 min Łatwy
Tradycyjny chłodnik ogórkowy z rzodkiewką

Tradycyjny chłodnik ogórkowy z rzodkiewką

3 godz 16 min Łatwy
Zupa wiosenna z kurczakiem

Zupa wiosenna z kurczakiem

1 godz 27 min Łatwy
Sałatka z fasolą, rzodkiewką, jajkiem i pestkami dyni

Sałatka z fasolą, rzodkiewką, jajkiem i pestkami dyni

25 godz 40 min Średni
Pasta jajeczna z rzodkiewką

Pasta jajeczna z rzodkiewką

17 min Łatwy
Chłodnik z botwiny na bulionie warzywnym

Chłodnik z botwiny na bulionie warzywnym

1 godz 58 min Łatwy
Chłodnik klasyczny

Chłodnik klasyczny

17 min Łatwy
Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

50 min Łatwy
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką

40 min Łatwy
Sałatka szparagowa

Sałatka szparagowa

33 min Łatwy
Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

Jajka faszerowane z szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem

26 min Łatwy
Kashi - sushi z kaszą i warzywami

Kashi - sushi z kaszą i warzywami

95 ze 100
1 godz 30 min Łatwy
Sałatka kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa

53 min Łatwy
Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

20 min Łatwy
Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

30 min Łatwy
Sałata lodowa z sosem włoskim

Sałata lodowa z sosem włoskim

38 min Łatwy
Sałatka letnia

Sałatka letnia

1 godz 2 min Łatwy
Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem

Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem

45 min Łatwy
Sałatka z serkiem wiejskim

Sałatka z serkiem wiejskim

20 min Łatwy
Sałatka z sosem greckim

Sałatka z sosem greckim

25 min Łatwy
Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków

1 godz 16 min Łatwy
Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

Kanapki dekoracyjne - wiosenne tartinki

28 min Łatwy
Sałatka wiosenna wielowarzywna

Sałatka wiosenna wielowarzywna

26 min Łatwy
Sałatka mieszana

Sałatka mieszana

25 min Łatwy
Kotleciki z soczewicy i brokuła

Kotleciki z soczewicy i brokuła

90 ze 100
1 godz 7 min Łatwy
Sałatka z roszponką

Sałatka z roszponką

12 min Łatwy
Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.

Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.

25 min Łatwy
Surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem

Surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem

15 min Łatwy
Sałatka grillowa

Sałatka grillowa

25 min Łatwy
Sałatka z rzodkiewek

Sałatka z rzodkiewek

20 min Łatwy
Pierś z indyka z rzodkiewką

Pierś z indyka z rzodkiewką

40 ze 100
1 godz 55 min Łatwy
Sałatka majowa

Sałatka majowa

26 min Łatwy
Sałatka lekka z rzodkiewkami

Sałatka lekka z rzodkiewkami

20 min Łatwy
Sałatka ogórkowa z rzodkiewką

Sałatka ogórkowa z rzodkiewką

14 min Łatwy

Stronicowanie

  • Bieżąca strona 1
  • Page 2
  • Następna strona ››
  • Ostatnia strona Ostatnia »

Rzodkiew – przysmak znany na całym świecie 

Rzodkiew zwyczajna ma kilka odmian, z których najbardziej znaną i najczęściej stosowaną w kuchni jest rzodkiewka. Spożywana była już w starożytnym Egipcie, obecnie znana jest praktycznie na całym świecie. Na Zachodzie najczęściej zjada się ją świeżą, na surowo, natomiast na Wschodzie popularny jest olej tłoczony z rzodkwi, natomiast sama rzodkiewka jest tam popularnym warzywem w kiszonkach. 

Korzeń rzodkiewki ma biały miąższ o pieprznym smaku oraz cienką i delikatną (nadającą się do jedzenia) skórkę czerwonej barwy. Rzodkiew w innych odmianach może mieć skórkę białą, a nawet czarną (kultywar). Świeże warzywo wykorzystuje się przede wszystkim w sałatkach oraz jako dodatek do kanapek. Może być także składnikiem przystawek, a także elementem dekoracyjnym rozmaitych potraw. 

Rzodkiew – przepisy dla ciebie 

Bogata w witaminy i minerały rzodkiew to doskonały pomysł na dodatek do wiosennych potraw. Jej lekko pieprzny smak będzie mocnym akcentem w sałatkach lub na kanapkach, np. ze świeżym szczypiorkiem. W naszym katalogu zebraliśmy jedne z ciekawszych przepisów z rzodkiewką. 

Wypróbuj sałatkę z fasolą, rzodkiewką, jajkiem i pestkami dyni, letni coleslaw z rzodkiewką i szczypiorkiem albo sałatkę z jajkiem, brokułami i rzodkiewką. Możesz też przygotować pastę jajeczną z rzodkiewką czy jajka faszerowane szynką, rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem. Wśród bardziej oryginalnych propozycji na dania znajdziesz na przykład wiosenny tort sałatkowy oraz kashi, czyli sushi z kaszą i sezonowymi warzywami. Polecamy wszystkie z nich oraz inne przepisy z rzodkiewką, które zgromadziliśmy. 

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu