Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

(0)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Lekki WINIARY
1  puszka
Tuńczyk w sosie własnym
4 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżeczka
Chrzan tarty
1  łyżka
Natka pietruszki
4 
Rzodkiewka
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.63 g
Węglowodany
1.46 g
Tłuszcze
7.8 g
Wartość energetyczna
143.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny – w końcu nie może ich na nim zabraknąć! Ale jajka z tuńczykiem sprawdzą się nie tylko przy okazji świąt. Nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest przepyszny, więc warto sięgnąć po ten przepis w każdych okolicznościach – urządzając np. kameralne przyjęcie dla bliskich czy serwując domownikom pyszne niedzielne śniadanie. Rewelacyjnie sprawdzą się jesienią i zimą, gdy samopoczucie z powodu szaroburej aury jest obniżone. Kolorowa, wiosenna przekąska od razu poprawi humor i doda mnóstwa energii do działania.


Jajka faszerowane z tuńczykiem kryją w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym, chrzanu, natki pietruszki i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się!


Nasza rada: Przekładając farsz do białek, rób to ostrożnie, starając się uformować go w kulki. Gotowe jajka możesz udekorować na przykład świeżą rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki, a także natką pietruszki lub koperkiem. Jajka z tuńczykiem bardzo atrakcyjnie i apetycznie będą wyglądały zaserwowane na liściach zielonej sałaty. Wypróbuj przepis podstawowy, a jeśli lubisz eksperymentować, spróbuj stworzyć na jego bazie inne ciekawe warianty. Udanej zabawy w kuchni i smacznego!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozdrobnij tuńczyka.
  • Krok 2

    5 min
    Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.
  • Krok 3

    5 min
    Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Lekkim WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
  • Krok 4

    5 min
    Połówki białek wypełnij masą, nadając im kształt całych jajek.
  • Krok 5

    2 min
    Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.
Jajka faszerowane z tuńczykiem

Krok 1 z 5

Rozdrobnij tuńczyka.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Krok 3 z 5

Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Lekkim WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Krok 4 z 5

Połówki białek wypełnij masą, nadając im kształt całych jajek.

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Krok 5 z 5

Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
K Kasia

Zdjęcie wygląda na schab ze śliwką z sosem pieczeniowym 🧐

Winiary
Expert

Dziękujemy za wskazanie pomyłki, zaktualizowaliśmy zdjęcie przepisu. :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jajka
  • Kanapki
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką

    Jajka faszerowane szynką

    25 min Łatwy
  • Jajka w sosie tatarskim

    Jajka w sosie tatarskim

    23 min Łatwy
  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    Tradycyjne jajka wielkanocne

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu