Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jajka faszerowane tuńczykiem

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Tuńczyk w sosie własnym
4 
Jajko gotowane na twardo
1 łyżeczka
Chrzan tarty
1 łyżka
Natka pietruszki
4 
Rzodkiewka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.63 g
Węglowodany
1.46 g
Tłuszcze
7.8 g
Wartość energetyczna
143.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Rozdrobnij tuńczyka.
Krok 2
5 min
Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.
Krok 3
5 min
Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Lekkim WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
5 min
Połówki białek wypełnij masą, nadając im kształt całych jajek.
Krok 5
2 min
Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.
Jajka faszerowane tuńczykiem

Krok 1 z 5

Rozdrobnij tuńczyka.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Krok 2 z 5

Ugotowane na twardo jajka obierz i przekrój na połówki.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Krok 3 z 5

Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj je z Majonezem Lekkim WINIARY, tuńczykiem i chrzanem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Krok 4 z 5

Połówki białek wypełnij masą, nadając im kształt całych jajek.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Krok 5 z 5

Jajka ułóż na półmisku i ozdób rzodkiewkami. Dodatkowo do dekoracji możesz wykorzystać drobne listki natki.

Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny – w końcu nie może ich na nim zabraknąć! Ale jajka z tuńczykiem sprawdzą się nie tylko przy okazji świąt. Nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest przepyszny, więc warto sięgnąć po ten przepis w każdych okolicznościach – urządzając np. kameralne przyjęcie dla bliskich czy serwując domownikom pyszne niedzielne śniadanie. Rewelacyjnie sprawdzą się jesienią i zimą, gdy samopoczucie z powodu szaroburej aury jest obniżone. Kolorowa, wiosenna przekąska od razu poprawi humor i doda mnóstwa energii do działania.


Danie to kryje w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym, chrzanu, natki pietruszki i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się!


Nasza rada: Przekładając farsz do białek, rób to ostrożnie, starając się uformować go w kulki. Gotowe jajka możesz udekorować na przykład świeżą rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki, a także natką pietruszki lub koperkiem. Bardzo atrakcyjnie i apetycznie będą wyglądały zaserwowane na liściach zielonej sałaty. Wypróbuj przepis podstawowy, a jeśli lubisz eksperymentować, spróbuj stworzyć na jego bazie inne ciekawe warianty. Udanej zabawy w kuchni i smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika