Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny – w końcu nie może ich na nim zabraknąć! Ale
jajka z tuńczykiem sprawdzą się nie tylko przy okazji świąt. Nie są trudne ani czasochłonne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest przepyszny, więc warto sięgnąć po ten przepis w każdych okolicznościach – urządzając np. kameralne przyjęcie dla bliskich czy serwując domownikom pyszne niedzielne śniadanie. Rewelacyjnie sprawdzą się jesienią i zimą, gdy samopoczucie z powodu szaroburej aury jest obniżone. Kolorowa, wiosenna przekąska od razu poprawi humor i doda mnóstwa energii do działania.
Jajka faszerowane z tuńczykiem kryją w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym, chrzanu, natki pietruszki i
Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się!
Nasza rada: Przekładając farsz do białek, rób to ostrożnie, starając się uformować go w kulki. Gotowe jajka możesz udekorować na przykład świeżą rzodkiewką pokrojoną w cienkie plasterki, a także natką pietruszki lub koperkiem. Jajka z tuńczykiem bardzo atrakcyjnie i apetycznie będą wyglądały zaserwowane na liściach zielonej sałaty. Wypróbuj przepis podstawowy, a jeśli lubisz eksperymentować, spróbuj stworzyć na jego bazie inne ciekawe warianty. Udanej zabawy w kuchni i smacznego!
Komentarze 1