Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka szparagowa

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Szparagi
1 łyżka
Sok z cytryny
1 
Ogórek świeży
5 
Rzodkiewka
2 
Jajko gotowane na twardo
1 łyżka
Śmietana 30%
1 trochę
Cukier
2 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.5 g
Wartość energetyczna
282.5 kcal
Białko
6.94 g
Tłuszcze
24.57 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
3 min
Szparagi oczyść, pokrój na 3 cm kawałki.
Krok 2
10 min
Ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 10-12 minut. Jeśli używasz szparagów z puszki, to odsącz je z zalewy.
Krok 3
5 min
Oczyść rzodkiewki, umyj ogórek.
Krok 4
5 min
Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki, szparagi pokrój w kawałki.
Krok 5
2 min
Majonez wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny.
Krok 6
2 min
Wymieszaj warzywa i połącz je z sosem majonezowym.
Krok 7
5 min
Jajka obierz i pokrój w ósemki. Ułóż je na sałatce.
Krok 8
1 min
Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem.
Sałatka szparagowa

Krok 1 z 8

Szparagi oczyść, pokrój na 3 cm kawałki.

Sałatka szparagowa

Krok 2 z 8

Ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 10-12 minut. Jeśli używasz szparagów z puszki, to odsącz je z zalewy.

Sałatka szparagowa

Krok 3 z 8

Oczyść rzodkiewki, umyj ogórek.

Sałatka szparagowa

Krok 4 z 8

Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki, szparagi pokrój w kawałki.

Sałatka szparagowa

Krok 5 z 8

Majonez wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny.

Sałatka szparagowa

Krok 6 z 8

Wymieszaj warzywa i połącz je z sosem majonezowym.

Sałatka szparagowa

Krok 7 z 8

Jajka obierz i pokrój w ósemki. Ułóż je na sałatce.

Sałatka szparagowa

Krok 8 z 8

Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem.

Przepis na prawdziwie wiosenną sałatkę, bo przyrządzaną ze szparagów, na które sezon trwa od marca do końca czerwca. Sałatka szparagowa to jednak nie tylko szparagi, ale także świeży ogórek, rzodkiewki oraz jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki, które kładziemy na sałatce tuż przed podaniem. Wszystkie składniki sałatki ze szparagów połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem kremowej śmietany i soku z cytryny. Nie zapomnij także, by sałatkę szparagową udekorować świeżym szczypiorkiem, co nada jej wiosennego charakteru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika