Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałatka szparagowa
Dodaj do CookBook

Sałatka szparagowa

(0)
33 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
500  g
Szparagi
1  łyżka
Sok z cytryny
1 
Ogórek świeży
5 
Rzodkiewka
2 
Jajko gotowane na twardo
1  łyżka
Śmietana 30%
trochę
Cukier
2  łyżek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.5 g
Wartość energetyczna
272.8 kcal
Tłuszcze
23.5 g
Białko
7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na prawdziwie wiosenną sałatkę, bo przyrządzaną ze szparagów, na które sezon trwa od marca do końca czerwca. Sałatka szparagowa to jednak nie tylko szparagi, ale także świeży ogórek, rzodkiewki oraz jajka ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki, które kładziemy na sałatce tuż przed podaniem. Wszystkie składniki sałatki ze szparagów połącz Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem kremowej śmietany i soku z cytryny. Nie zapomnij także, by sałatkę szparagową udekorować świeżym szczypiorkiem, co nada jej wiosennego charakteru.

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    3 min
    Szparagi oczyść, pokrój na 3 cm kawałki.
  • Krok 2

    10 min
    Ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 10-12 minut. Jeśli używasz szparagów z puszki, to odsącz je z zalewy.
  • Krok 3

    5 min
    Oczyść rzodkiewki, umyj ogórek.
  • Krok 4

    5 min
    Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki, szparagi pokrój w kawałki.
  • Krok 5

    2 min
    Majonez wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny.
  • Krok 6

    2 min
    Wymieszaj warzywa i połącz je z sosem majonezowym.
  • Krok 7

    5 min
    Jajka obierz i pokrój w ósemki. Ułóż je na sałatce.
  • Krok 8

    1 min
    Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem.
Sałatka szparagowa

Krok 1 z 8

Szparagi oczyść, pokrój na 3 cm kawałki.

Sałatka szparagowa

Krok 2 z 8

Ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru 10-12 minut. Jeśli używasz szparagów z puszki, to odsącz je z zalewy.

Sałatka szparagowa

Krok 3 z 8

Oczyść rzodkiewki, umyj ogórek.

Sałatka szparagowa

Krok 4 z 8

Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki, szparagi pokrój w kawałki.

Sałatka szparagowa

Krok 5 z 8

Majonez wymieszaj ze śmietaną i sokiem z cytryny.

Sałatka szparagowa

Krok 6 z 8

Wymieszaj warzywa i połącz je z sosem majonezowym.

Sałatka szparagowa

Krok 7 z 8

Jajka obierz i pokrój w ósemki. Ułóż je na sałatce.

Sałatka szparagowa

Krok 8 z 8

Sałatkę podawaj posypaną szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Sałatka
  • Śmietana
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka z figami i szynką parmeńska

    Sałatka z figami i szynką parmeńska

    10 min Łatwy
  • Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    Potato wrap z łososiem i sałatką z awokado

    37 min Łatwy
  • Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    Smażone nudle z jajkiem sadzonym na sezamie i sałatką z ziół

    14 min Łatwy
  • Warstwowa sałatka

    Warstwowa sałatka

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu