Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta to bardzo lekki, a zarazem pożywny posiłek, który przyrządzisz w kilka chwil! Znakomite składniki idealnie połączy kremowy Majonez dekoracyjny WINIARY. Sałatka sprawdzi się na obiad, kolację lub jako lunch w pracy. Wypróbuj koniecznie przepis na wyśmienitą sałatkę.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
10 min
Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 1
z
4
Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
z
4
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
z
4
Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 4
z
4
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0