Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta
30min
Łatwy
2
Ziemniaki ugotowane
1
Cebula
2
Jajko
5
Czarne oliwki
5 dag
Ser feta
2
Kabanosy z drobiu
1
Marchew ugotowana
0.5 szklanka
Kukurydza Konserwowa
2
Ogórek kiszony
4
Rzodkiewka
6
Pomidorki koktajlowe
1
Jabłka
1 łyżeczka
Sok z cytryny
0.5 kubek
Ryż ugotowany
240 g
Majonez
2 łyżeczek
Musztarda
2 łyżek
Posiekany szczypiorek
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
7.58 g
Węglowodany
26.73 g
Tłuszcze
20.96 g
Wartość energetyczna
321.59 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
10 min
Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta to bardzo lekki, a zarazem pożywny posiłek, który przyrządzisz w kilka chwil! Znakomite składniki idealnie połączy kremowy Majonez dekoracyjny WINIARY. Sałatka sprawdzi się na obiad, kolację lub jako lunch w pracy. Wypróbuj koniecznie przepis na wyśmienitą sałatkę.
Komentarze 0