Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Obrane i ugotowane ziemniaki
1 
Cebula
2 
Jajko
5 
Czarne oliwki
5  dag
Ser feta
2 
Kabanosy z drobiu
1 
Marchew ugotowana
0.5  szklanka
Kukurydza Konserwowa
2 
Ogórek kiszony
4 
Rzodkiewka
6 
Pomidorki koktajlowe
1 
1  łyżeczka
Sok z cytryny
0.5  kubek
Ugotowany ryż
240  g
Majonez
2  łyżeczek
Musztarda
2  łyżek
Posiekany szczypiorek
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.44 g
Węglowodany
36.63 g
Tłuszcze
21.03 g
Wartość energetyczna
365.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3
10 min
Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

Krok 1 z 4

Ugotowane ziemniaki i marchewkę, jajka obrać i pokroić w kostkę.

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

Krok 2 z 4

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

Krok 3 z 4

Kabanosy, rzodkiewki i oliwki pokroić w plasterki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Pomidorki pokroić na połówki. Kiszone ogórki pokroić w kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce. Kukurydzę osączyć z zalewy.

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta

Krok 4 z 4

Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać ryż, pokrojony w kostkę ser feta, zieleninę, majonez. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Sałatka warzywna z oliwkami i serem feta to bardzo lekki, a zarazem pożywny posiłek, który przyrządzisz w kilka chwil! Znakomite składniki idealnie połączy kremowy Majonez dekoracyjny WINIARY. Sałatka sprawdzi się na obiad, kolację lub jako lunch w pracy. Wypróbuj koniecznie przepis na wyśmienitą sałatkę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha