Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

0
67 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Soczewica zielona
1 
Kiełbasa wieprzowa
1 
Brokuł
0.5 paczka
Mozzarella
2 
Jajko
1 łyżka
Rzeżucha, ogród, surowe
1 pęczek
Rzodkiewka
1 szklanka
Bułka tarta

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
35.79 g
Węglowodany
46.17 g
Tłuszcze
29.54 g
Wartość energetyczna
607.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

67 min
Krok 1
20 min
Soczewice gotujemy zgodnie z przepisem.
Krok 2
5 min
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
10 min
Brokół dzielimy na różyczki i gotujemy.
Krok 4
2 min
Przestudzone składniki mieszamy.
Krok 5
5 min
Następnie dodajemy mozarelle. Całość mieszamy.
Krok 6
2 min
Dodajemy rzeżuchę oraz kiełki rzodkiewki.
Krok 7
3 min
Dodajemy jajko i wszystko razem łączymy.
Krok 8
10 min
Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 9
10 min
Smażymy na oleju z obu stron.
Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 1 z 9

Soczewice gotujemy zgodnie z przepisem.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 2 z 9

Kiełbasę kroimy w drobną kostkę.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 3 z 9

Brokół dzielimy na różyczki i gotujemy.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 4 z 9

Przestudzone składniki mieszamy.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 5 z 9

Następnie dodajemy mozarelle. Całość mieszamy.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 6 z 9

Dodajemy rzeżuchę oraz kiełki rzodkiewki.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 7 z 9

Dodajemy jajko i wszystko razem łączymy.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 8 z 9

Formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.

Kotleciki z soczewicy i brokuła

Krok 9 z 9

Smażymy na oleju z obu stron.

Wykonaj pyszne i lekkie kotleciki z soczewicy i brokuła. Przygotowanie jest łatwe i polega na ugotowaniu oddzielnie soczewicy oraz różyczek brokuła. Gdy już ostygną, mieszamy je z kiełbasą pokrojoną w kostkę oraz serem mozzarella. Dodajemy kiełki rzodkiewki, rzeżuchę i jajko. Całość dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Przekonaj się o wspaniałym smaku kotlecików z soczewicy i brokuła.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika