
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa wiosenna z kurczakiem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Bulion tym razem w wersji bardzo podstawowej, ponieważ do garnka dodałam także opakowanie Zupy Jarzynowej Winiary. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy mają kłopot z doprawianiem. Zupę wystarczy pod koniec dosmaczyć jednie solą i pieprzem, resztę przypraw znajdziemy w saszetce. Zupa Jarzynowa Winiary w składzie zawiera m.in. ziemniaki, pora, korzeń selera, pasternak, czosnek, korzeń pietruszki. Mieszanka przypraw jest tak dobrze zbalansowana, że zupa smakuje naprawdę wyśmienicie i to bez żadnych konserwantów!
Nie ma co zwlekać tylko łapać w garść kosz wiklinowy i biec do sklepu po chrupkie warzywa, a potem już tylko siekać i mieszać w garnku!
Sprawdź również inne nasze wiosenne propozycje!
Wiosenny krupnik z fasolką szparagową
Wiosenna zupa krem z brokuła i groszku z kaszą jaglaną
Wiosenny barszcz biały na zakwasie z jajkiem i szpinakiem
Wiosenna zupa z rzodkiewką i jajkiem
Zupa krem ze świeżych pomidorów z kaszą jaglaną
Zupa szczawiowa z młodego szczawiu – krem z mlekiem kokosowym
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
3 minKrok 3
3 minKrok 4
40 minKrok 5
3 minKrok 6
4 minKrok 7
2 minKrok 8
5 minKrok 9
3 minKrok 10
3 minKrok 11
15 minKrok 12
3 min
Krok 1 z 12
Mięso z kurczaka umyć.

Krok 2 z 12
Marchewki i pietruszki umyć, obrać.

Krok 3 z 12
Cebulę obrać. Liście kapusty dokładnie opłukać.

Krok 4 z 12
Tak przygotowane mięso oraz warzywa umieścić w garnku i zalać wodą – do przykrycia wszystkich składników. Gotować na małym ogniu przez ok. 30-40 minut.

Krok 5 z 12
W międzyczasie botwinę umyć, posiekać.

Krok 6 z 12
Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Rzodkiewki umyć, usunąć łodyżki oraz ogonki i również pokroić w plasterki.

Krok 7 z 12
Koperek posiekać.

Krok 8 z 12
Gotowy buliony przecedzić. Mięso obrać, marchewki, pietruszki i kapustę pokroić – wszystko dodać do zupy.

Krok 9 z 12
Do garnka dodać przygotowaną resztę warzyw: botwinkę, ogórki i rzodkiewki.

Krok 10 z 12
W 600 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy Jarzynowej Winiary, dolać do gotującej się zupy.

Krok 11 z 12
Całość gotować przez kolejne 15 minut.

Krok 12 z 12
Na koniec dodać posiekany koperek. Zupę doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0