Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Surówka z białej rzodkwi

Surówka z białej rzodkwi

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest AlexM

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Rzodkiewki, biały sopel lodu, surowe
40  g
Jogurt grecki
1  Płaska łyżka
Sok z cytryny
0.5  łyżeczka
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
2  gałązek
Koperek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
1.43 g
Węglowodany
2.04 g
Tłuszcze
0.7 g
Wartość energetyczna
19.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Biała rzodkiew jest mniej popularna niż zwykła rzodkiewka, ale za to bogatsza w składniki odżywcze. Idealnie więc sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym, kiedy częściej łapiemy przeziębienia. Surówka z białej rzodkwi to prosty sposób na warzywny dodatek do obiadu – do startej rzodkwi dodajemy jogurt grecki, przyprawy i sok z cytryny, a następnie posiekany świeży koperek. Z czym podawać surówkę z białej rzodkwi? Przede wszystkim z potrawami mięsnymi – pieczeniami, wątróbką czy polędwiczkami.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    10 min
    Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.
  • Krok 2

    5 min
    Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.
  • Krok 3

    5 min
    Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać
Surówka z białej rzodkwi

Krok 1 z 3

Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.

Surówka z białej rzodkwi

Krok 2 z 3

Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.

Surówka z białej rzodkwi

Krok 3 z 3

Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dla sportowców
  • Grill
  • Inny
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    Pieczone placki z cukinii i pieczarek

    45 min Łatwy
  • Surówka z białej kapusty z chrzanem

    Surówka z białej kapusty z chrzanem

    20 min Łatwy
  • Surówka z dyni, cebuli i jabłka

    Surówka z dyni, cebuli i jabłka

    15 min Łatwy
  • Placuszki jogurtowe z jabłkiem

    Placuszki jogurtowe z jabłkiem

    16 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu