Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biała rzodkiew jest mniej popularna niż zwykła rzodkiewka, ale za to bogatsza w składniki odżywcze. Idealnie więc sprawdzi się w sezonie jesienno-zimowym, kiedy częściej łapiemy przeziębienia. Surówka z białej rzodkwi to prosty sposób na warzywny dodatek do obiadu – do startej rzodkwi dodajemy jogurt grecki, przyprawy i sok z cytryny, a następnie posiekany świeży koperek. Z czym podawać surówkę z białej rzodkwi? Przede wszystkim z potrawami mięsnymi – pieczeniami, wątróbką czy polędwiczkami.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.
Krok 2
5 min
Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.
Krok 3
5 min
Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać
Krok 1
z
3
Rzodkiewkę obrać ze skórki, odciąć końce. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do miski.
Krok 2
z
3
Dodać jogurt grecki (można dodać śmietany), sól, pieprz, cukier i sok z cytryny. Wymieszać dokładnie.
Krok 3
z
3
Koperek opłukać, osuszyć. Posiekać drobno i dodać do surówki. Jeszcze raz wymieszać
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0