Surówka z białej kapusty z chrzanem
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.83 g
Węglowodany
11.57 g
Tłuszcze
0.59 g
Wartość energetyczna
52.72 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut, odcisnąć.
Krok 2
10 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jogurt naturalny wymieszać z chrzanem i odrobiną cukru. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Surówka z białej kapusty z chrzanem z całą pewnością uatrakcyjni Twój obiad. Zobacz, jak wykonać tę prostą i aromatyczną surówkę. Intensywny zapach chrzanu i jego ostry smak będą wyróżniać się na tle reszty składników. W sałatce dla kontrastu znajdziesz słodkie jabłko i delikatny jogurt naturalny, który połączy poszczególne składniki.
Komentarze 0