Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z białej kapusty z chrzanem z całą pewnością uatrakcyjni Twój obiad. Zobacz, jak wykonać tę prostą i aromatyczną surówkę. Intensywny zapach chrzanu i jego ostry smak będą wyróżniać się na tle reszty składników. W sałatce dla kontrastu znajdziesz słodkie jabłko i delikatny jogurt naturalny, który połączy poszczególne składniki.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut, odcisnąć.
Krok 2
8 min
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jogurt naturalny wymieszać z chrzanem i odrobiną cukru.
Krok 3
2 min
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Krok 1
z
3
Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kilka minut, odcisnąć.
Krok 2
z
3
Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, drobno posiekać. Jogurt naturalny wymieszać z chrzanem i odrobiną cukru.
Krok 3
z
3
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać jogurt. Przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0