Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ziemniaki obrać i wrzucić do wody zimnej i opłukać, następnie znów zalewamy zimną wodą i dodajemy szczyptę soli i wstawiamy na ogień.
Przyrządzamy surówkę: kapustę kiszoną trochę można pokroić żeby nie była za długa.
Do kapusty dodajemy marchewkę, którą wcześniej opłukaliśmy, obraliśmy i starliśmy na tarce.
Dodajemy też cebulkę pokrojona w kosteczkę i posiekany szczypiorek.
Dodajemy przyprawy i olej, doprawiamy do smaku i surówkę już mamy gotową.
Teraz można się zabrać za rybki, które obsypujemy sola i pieprzem z obu stron.
Panierujemy je w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, a po usmażeniu odsączyć je musimy na papierowym ręczniki.
Teraz już ziemniaki odcedzamy i dusimy na gładką masę wraz z ciepłym mlekiem, doprawiamy jeszcze do smaku solą.
Na talerzu układamy kolejno ziemniaki, rybę i surówkę na końcu ponieważ jest zimna, a na ziemniaki posypujemy posiekaną drobno natkę pietruszki.