Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Surówka z czerwonej kapusty i marchwi to prawdziwa bomba witaminowa, która w dodatku fantastycznie smakuje. Dodatek cukru trzcinowego wzbogaci walory naszej surówki, która w efekcie końcowym świetnie będzie współgrać z różnymi mięsami czy rybą. Dodatek doskonały!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Czerwoną kapustę cienko poszatkować, cebulą czerwoną pokroić w kosteczkę dodać do kapusty.
Krok 2
5 min
Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać do kapusty.
Krok 3
10 min
Całość wymieszać, lekko posolić i odstawić na 10 minut, aby kapusta skruszała. Później do surówki dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i 1 łyżkę octu balsamicznego.
Krok 4
20 min
Wymieszać i odstawić na około 20 minut co parę minut. Następnie przemieszać całość.
Krok 1
z
4
Czerwoną kapustę cienko poszatkować, cebulą czerwoną pokroić w kosteczkę dodać do kapusty.
Krok 2
z
4
Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki, dodać do kapusty.
Krok 3
z
4
Całość wymieszać, lekko posolić i odstawić na 10 minut, aby kapusta skruszała. Później do surówki dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i 1 łyżkę octu balsamicznego.
Krok 4
z
4
Wymieszać i odstawić na około 20 minut co parę minut. Następnie przemieszać całość.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0