Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
35min
Łatwy
0.25 główka
Kapusta czerwona
1
Cebula
3 łyżek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 łyżeczka
Sok z cytryny
.
Wartości odżywcze
Białko
1.23 g
Węglowodany
6.24 g
Tłuszcze
11.56 g
Wartość energetyczna
130.23 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
25 min
Kapustę umyć i osuszyć. Bardzo drobno poszatkować. Posolić i odstawić na 15 minut, aby zmiękła.
Krok 2
5 min
Cebulkę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Dodać majonez oraz do smaku sól, pieprz i Jarzynkę.
Krok 3
5 min
Skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
Trudno wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez dodatku warzyw w różnych postaciach. Jedną z najlepszych możliwości jest surówka z czerwonej kapusty. Dodatek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY sprawi, że kapusta nabierze łagodnego posmaku. Jeśli przed podaniem skropisz ją sokiem z cytryny, wzbogacisz jej aromat. Sałatka z czerwonej kapusty doskonale smakuje podana na ciepło lub na zimno.
Nasz przepis na surówkę z czerwonej kapusty jest prosty i szybki. Przygotowanie zajmie Ci około pół godziny, a surówka okaże się niezastąpionym dodatkiem do mięs – zarówno tych pieczonych, jak i smażonych. Zacznij od umycia i osuszenia kapusty. Następnie poszatkuj ją bardzo drobno. Posól i odstaw na około kwadrans, żeby zmiękła.
Kolejnym krokiem będzie pokrojenie cebuli w kostkę. Posiekaj ją drobno i dodaj do kapusty. Następnie dodaj 3 łyżki majonezu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wsyp też nieco Przyprawy Jarzynka WINIARY. Na koniec dodaj nieco soku z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Surówka z modrej kapusty może być podana natychmiast po przygotowaniu. Możesz podać ją także na ciepło. Zawsze jest niezawodnym dodatkiem do rozmaitych dań obiadowych. Doskonale skomponuje się z klasycznym kotletem schabowym i pieczenią ze śliwką!
Nasz przepis na surówkę z czerwonej kapusty jest prosty i szybki. Przygotowanie zajmie Ci około pół godziny, a surówka okaże się niezastąpionym dodatkiem do mięs – zarówno tych pieczonych, jak i smażonych. Zacznij od umycia i osuszenia kapusty. Następnie poszatkuj ją bardzo drobno. Posól i odstaw na około kwadrans, żeby zmiękła.
Kolejnym krokiem będzie pokrojenie cebuli w kostkę. Posiekaj ją drobno i dodaj do kapusty. Następnie dodaj 3 łyżki majonezu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wsyp też nieco Przyprawy Jarzynka WINIARY. Na koniec dodaj nieco soku z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Surówka z modrej kapusty może być podana natychmiast po przygotowaniu. Możesz podać ją także na ciepło. Zawsze jest niezawodnym dodatkiem do rozmaitych dań obiadowych. Doskonale skomponuje się z klasycznym kotletem schabowym i pieczenią ze śliwką!
Komentarze 0