Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kabaczek
10 dag
Kapusta biała
0.5 
Papryka czerwona
1 
Ogórek kiszony
0.5 szklanka
Groszek Konserwowy
1 
Marchewka
3 
Rzodkiewka
1 
Cebula
2 łyżek
Jogurt naturalny
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Cukier
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
1.67 g
Białko
6.92 g
Węglowodany
34.33 g
Wartość energetyczna
164.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
15 min
Kabaczek obrać. Razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy.
Krok 2
5 min
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany wcześniej ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

Krok 1 z 2

Kabaczek obrać. Razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy.

Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki

Krok 2 z 2

Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany wcześniej ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.

Wiosenny sposób na lekki posiłek. Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki to również ciekawa propozycja dla fanów coraz popularniejszej kuchni wegetariańskiej. Bardzo łatwa i szybka w przyrządzeniu to dobry pomysł na popołudniową przekąskę.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika