Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenny sposób na lekki posiłek. Surówka z kabaczka, papryki i rzodkiewki to również ciekawa propozycja dla fanów coraz popularniejszej kuchni wegetariańskiej. Bardzo łatwa i szybka w przyrządzeniu to dobry pomysł na popołudniową przekąskę.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kabaczek obrać. Razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy.
Krok 3
5 min
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany wcześniej ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
Krok 1
z
3
Kabaczek obrać. Razem z oczyszczoną papryką i ogórkiem pokroić w kostkę. Kapustę bardzo drobno poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
z
3
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy.
Krok 3
z
3
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt wymieszany wcześniej ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać posiekaną zieleninę, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0