Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.