Tradycyjne jajka wielkanocne
22min
Łatwy
1 łyżka
4
Jajko gotowane na twardo
2 łyżek
Rzeżucha
1
Ogórek kiszony
1 pęczek
Rzodkiewka
1 łyżeczka
Musztarda
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.8 g
Węglowodany
2.44 g
Tłuszcze
10.47 g
Wartość energetyczna
132.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Krok 2
3 min
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Krok 3
4 min
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Krok 4
3 min
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Krok 5
2 min
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Krok 7
2 min
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!
Komentarze 0