Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Tradycyjne jajka wielkanocne

Tradycyjne jajka wielkanocne

(3)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Jajko gotowane na twardo
2  łyżek
Rzeżucha
1 
Ogórek kiszony
1  pęczek
Rzodkiewka
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.8 g
Węglowodany
2.4 g
Tłuszcze
9.25 g
Wartość energetyczna
121.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
  • Krok 2

    3 min
    Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
  • Krok 3

    4 min
    Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
  • Krok 4

    3 min
    Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
  • Krok 5

    2 min
    Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
  • Krok 7

    2 min
    Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 1 z 7

Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 2 z 7

Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 3 z 7

Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 4 z 7

Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 5 z 7

Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 6 z 7

Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 7 z 7

Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

    Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane wiosenne

    Jajka faszerowane wiosenne

    14 min Łatwy
  • Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu