Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tradycyjne jajka wielkanocne

(3)
22min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko gotowane na twardo
2  łyżek
Rzeżucha
1 
Ogórek kiszony
1  pęczek
Rzodkiewka
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.8 g
Węglowodany
2.44 g
Tłuszcze
10.47 g
Wartość energetyczna
132.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Krok 2
3 min
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Krok 3
4 min
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Krok 4
3 min
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Krok 5
2 min
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Krok 7
2 min
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 1 z 7

Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 2 z 7

Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 3 z 7

Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 4 z 7

Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 5 z 7

Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 6 z 7

Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 7 z 7

Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

3.7 z 5
3.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
00
00
00
11
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 02/24/2021 - 15:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 02/24/2021 - 15:42 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 1 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/23/2021 - 07:45 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha