Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!
Przygotowanie
22 min
Krok 1
5 min
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Krok 2
3 min
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Krok 3
4 min
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Krok 4
3 min
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Krok 5
2 min
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Krok 7
2 min
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Krok 1
z
7
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Krok 2
z
7
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Krok 3
z
7
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Krok 4
z
7
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Krok 5
z
7
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Krok 6
z
7
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Krok 7
z
7
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0