Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Tradycyjne jajka wielkanocne
Dodaj do CookBook

Tradycyjne jajka wielkanocne

(6)
22 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Jajko gotowane na twardo
2  łyżek
Rzeżucha
1 
Ogórek kiszony
1  pęczek
Rzodkiewka
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.4 g
Wartość energetyczna
121.3 kcal
Tłuszcze
9.3 g
Białko
6.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
  • Krok 2

    3 min
    Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
  • Krok 3

    4 min
    Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
  • Krok 4

    3 min
    Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
  • Krok 5

    2 min
    Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
  • Krok 7

    2 min
    Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 1 z 7

Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 2 z 7

Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 3 z 7

Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 4 z 7

Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 5 z 7

Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 6 z 7

Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 7 z 7

Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.7 z 5
3.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
00
00
00
11

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjne pierogi ruskie - niezawodny przepis

    Tradycyjne pierogi ruskie - niezawodny przepis

    1 godz 32 min Łatwy
  • Przepis na gołąbki tradycyjne

    Przepis na gołąbki tradycyjne

    1 godz 20 min Łatwy
  • Ogórki małosolne – tradycyjne

    Ogórki małosolne – tradycyjne

    48 godz 10 min Łatwy
  • Tradycyjne kołduny litewskie

    Tradycyjne kołduny litewskie

    1 godz 8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu