Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Tradycyjne jajka wielkanocne

(3)
22min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
4 
Jajko gotowane na twardo
2  łyżek
Rzeżucha
1 
Ogórek kiszony
1  pęczek
Rzodkiewka
1  łyżeczka
Musztarda
1  łyżka
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.81 g
Węglowodany
2.44 g
Tłuszcze
10.21 g
Wartość energetyczna
130.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    5 min
    Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
  • Krok 2

    3 min
    Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
  • Krok 3

    4 min
    Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
  • Krok 4

    3 min
    Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
  • Krok 5

    2 min
    Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
  • Krok 7

    2 min
    Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 1 z 7

Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 2 z 7

Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 3 z 7

Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 4 z 7

Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 5 z 7

Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 6 z 7

Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 7 z 7

Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jajka faszerowane z pieczarkami

    35 min Łatwy
  • Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

    30 min Łatwy
  • Jajka faszerowane z rzeżuchą

    26 min Łatwy
  • Jajka faszerowane wiosenne

    14 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu