Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tradycyjne jajka wielkanocne

0
22 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko gotowane na twardo
2 łyżek
Rzeżucha
1 
Ogórek kiszony
1 pęczek
Rzodkiewka
1 łyżeczka
Musztarda
1 łyżka
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
132.55 kcal
Białko
6.8 g
Tłuszcze
10.47 g
Węglowodany
2.44 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

22 min
Krok 1
5 min
Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.
Krok 2
3 min
Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.
Krok 3
4 min
Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.
Krok 4
3 min
Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.
Krok 5
2 min
Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.
Krok 7
2 min
Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.
Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 1 z 7

Obierz jajka, przekrój je na pół i wyjmij żółtka.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 2 z 7

Rozgniecione widelcem żółtka wymieszaj z Majonezem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 3 z 7

Rzodkiewkę umyj, drobno pokrój i wraz z posiekaną natką pietruszki dodaj do farszu. Zostaw kilka plasterków rzodkiewki do dekoracji.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 4 z 7

Do farszu zetrzyj na tarce „o grubym oczku” ogórek.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 5 z 7

Całość dopraw musztardą oraz solą i pieprzem.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 6 z 7

Farsz nałóż na połówki jaj ugotowanych na twardo.

Tradycyjne jajka wielkanocne

Krok 7 z 7

Jajka udekoruj rzodkiewką i rzeżuchą.

Świąteczne jajka faszerowane są nieodłącznym elementem Wielkanocy. Najczęściej podajemy je w formie przystawki, dodatku do kanapki lub mięs i innych dań obiadowych czy sałatek. Dziś serwujemy przepis na tradycyjne jaja wielkanocne faszerowane ogórkiem, rzodkiewką, natką pietruszki i rzeżuchą. Wiosenny smak farszu doskonale podkreśli Majonez Dekoracyjny WINIARY, który sprawia, że nasze wielkanocne jajka z farszem nabierają lepszego smaku, a wnętrze - kremowej konsystencji!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika