Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sezon na ogórki szklarniowe daje możliwość stworzenia całej gamy przetworów, które wykorzystasz do stworzenia niedzielnych obiadów. Ogórki możesz podawać w podstawowej formie do tradycyjnych dań, sprawdzą się one również jako składnik kolorowych sałatek. Zobacz, jak zrobić ogórki małosolne – tradycyjne, by już po dwóch dniach były w pełni chrupkie.
Przygotowanie
2890 min
Krok 1
10 min
Do słoika wlewamy ok. 100 ml wody mineralnej i wsypujemy czubatą łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy w celu rozpuszczenia soli.
Krok 2
10 min
Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, koper oraz liść chrzanu. Następnie dokładnie i ciasno upychamy ogórki.
Krok 3
2880 min
Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 dni. Smacznego.
Krok 1
z
3
Do słoika wlewamy ok. 100 ml wody mineralnej i wsypujemy czubatą łyżeczkę soli. Dokładnie mieszamy w celu rozpuszczenia soli.
Krok 2
z
3
Dodajemy rozgnieciony ząbek czosnku, koper oraz liść chrzanu. Następnie dokładnie i ciasno upychamy ogórki.
Krok 3
z
3
Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 dni. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0