Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem
45min
Łatwy
1
Makrela wędzona
1 pęczek
Rzodkiewka
1 puszka
Kukurydza
0.5 główka
Sałata lodowa
3
Jajko
3 łyżek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
11.34 g
Węglowodany
15.03 g
Tłuszcze
13.09 g
Wartość energetyczna
347.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Rzodkiewki i sałatę umyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 2
5 min
Rzodkiewki pokroić na plastry. Sałatę poszatkować, ale niezbyt drobno.
Krok 3
15 min
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Krok 4
15 min
Makrelę rozdrobnić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem. Dodać majonez Winiary i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Pyszna, wiosenna sałatka-bukiet z kolorowych warzyw – rzodkiewki, kukurydzy, sałaty lodowej – a także jajka gotowanego na twardo i świeżej makreli wędzonej. Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem nie obejdzie się też bez kremowego dodatku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czym doprawić sałatkę? W tym wypadku sól i pieprz w zupełności wystarczą.
Komentarze 0