Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna, wiosenna sałatka-bukiet z kolorowych warzyw – rzodkiewki, kukurydzy, sałaty lodowej – a także jajka gotowanego na twardo i świeżej makreli wędzonej. Wiosenna sałatka z wędzoną makrelą i jajkiem nie obejdzie się też bez kremowego dodatku Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czym doprawić sałatkę? W tym wypadku sól i pieprz w zupełności wystarczą.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
Rzodkiewki i sałatę umyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 2
5 min
Rzodkiewki pokroić na plastry. Sałatę poszatkować, ale niezbyt drobno.
Krok 3
15 min
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Krok 4
15 min
Makrelę rozdrobnić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem. Dodać majonez Winiary i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Krok 1
z
4
Rzodkiewki i sałatę umyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Krok 2
z
4
Rzodkiewki pokroić na plastry. Sałatę poszatkować, ale niezbyt drobno.
Krok 3
z
4
Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
Krok 4
z
4
Makrelę rozdrobnić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem. Dodać majonez Winiary i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0