Sałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać, pomidora pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
2 min
Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem wymieszać z olejem, wodą, cukrem i musztardą.
Krok 4
3 min
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Sałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym będzie łatwym, a jednocześnie doskonałym dodatkiem do obiadu. Lekka sałatka najbardziej odda swój urok latem, wtedy gdy jest sezon na świeże warzywa. Całą kompozycję wzbogaci aromatyczny sos sałatkowy, który wykonasz, mieszając zawartość opakowania z olejem, wodą, cukrem i musztardą. Spróbuj koniecznie przepisu na sałatkę z białą rzodkwią i sosem wiosennym.
Komentarze 0