Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z białą rzodkwią i sosem wiosennym będzie łatwym, a jednocześnie doskonałym dodatkiem do obiadu. Lekka sałatka najbardziej odda swój urok latem, wtedy gdy jest sezon na świeże warzywa. Całą kompozycję wzbogaci aromatyczny sos sałatkowy, który wykonasz, mieszając zawartość opakowania z olejem, wodą, cukrem i musztardą. Spróbuj koniecznie przepisu na sałatkę z białą rzodkwią i sosem wiosennym.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać, pomidora pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
2 min
Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem wymieszać z olejem, wodą, cukrem i musztardą.
Krok 4
3 min
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Krok 1
z
4
Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać, pomidora pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
z
4
Wszystko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Sos sałatkowy wiosenny ze szczypiorkiem wymieszać z olejem, wodą, cukrem i musztardą.
Krok 4
z
4
Sosem polać sałatkę i lekko wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0