Sałatka z pomidorów ze śmietaną
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.49 g
Węglowodany
5.06 g
Tłuszcze
4.85 g
Wartość energetyczna
65.8 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
5 min
Pomidory umyj, osusz i wytnij zdrewniałe części.
Krok 2
5 min
Następnie pokrój w cząstki, tzw. „czosnek” (pomidory nie powinny być mocno dojrzałe, ponieważ wówczas miąższ ze środka zbyt mocno by się rozpadał i rozwadniał nam sałatkę).
Krok 3
5 min
Rzodkiewkę umyj, pokrój w półplasterki i wrzuć do miseczki.
Krok 4
5 min
Szczypiorek opłucz, osusz i drobno posiekaj, następnie wsyp go do rzodkiewki.
Krok 5
3 min
Śmietanę w oddzielnej miseczce połącz z solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
2 min
Do miski z rzodkiewką wrzuć cząstki pomidorków bez nadmiaru soku który z nich się wydobył, delikatnie wymieszaj.
Krok 7
1 min
Przed podaniem sałatkę polej śmietaną.
Sałatka z pomidorów ze śmietaną jest prosta w przygotowaniu i to właśnie jej prostota sprawia, że tak dobrze smakuje. Kawałki pomidorów i plasterki rzodkiewki połącz z posiekanym szczypiorkiem. Tuż przed podaniem sałatkę z pomidorów polej śmietaną, a zajadaj jako dodatek do obiadu lub jako osobną przekąskę.
Komentarze 1