Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z nutą słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Krok 3
5 min
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
Krok 4
3 min
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem WINIARY.
Krok 5
2 min
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
0 min
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.
Krok 1
z
6
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Krok 2
z
6
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Krok 3
z
6
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
Krok 4
z
6
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem WINIARY.
Krok 5
z
6
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
z
6
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0