Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z nutą słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem Sałatkowym WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Krok 2
5 min
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Krok 3
5 min
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
Krok 4
3 min
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.
Krok 5
2 min
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
0 min
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.
Krok 1
z
6
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Krok 2
z
6
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Krok 3
z
6
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
Krok 4
z
6
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem sałatkowym.
Krok 5
z
6
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 6
z
6
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0