Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

(0)
20min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250  g
Szpinak baby
150  g
Boczek wędzony surowy w plastrach
4 
Jajka
1 
Czerwona cebula
30  g
Ulubione prażone pestki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.32 g
Węglowodany
7.26 g
Tłuszcze
24.51 g
Wartość energetyczna
313.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
6 min
Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.
Krok 2
10 min
Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.
Krok 3
2 min
Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!
Krok 4
1 min
Cebulę pokrój cienko w piórka.
Krok 5
1 min
Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.
Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 2 z 5

Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 3 z 5

Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 4 z 5

Cebulę pokrój cienko w piórka.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 5 z 5

Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika