Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

(1)
20min
Łatwy

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Szpinak baby
7  łyżek
Dressing 1000 wysp z pomidorami i solą morską WINIARY
150  g
Boczek wędzony surowy w plastrach
4 
Jajka
1 
Czerwona cebula
30  g
Ulubione prażone pestki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
16.32 g
Węglowodany
7.26 g
Tłuszcze
24.51 g
Wartość energetyczna
313.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    6 min
    Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.
  • Krok 2

    10 min
    Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.
  • Krok 3

    2 min
    Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!
  • Krok 4

    1 min
    Cebulę pokrój cienko w piórka.
  • Krok 5

    1 min
    Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.
Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 1 z 5

Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 2 z 5

Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 3 z 5

Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 4 z 5

Cebulę pokrój cienko w piórka.

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem

Krok 5 z 5

Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Dodatek
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z indyka w boczku z morelami

    Pierś z indyka w boczku z morelami

    1 godz 28 min Łatwy
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Hamburger z karmelizowaną cebulą i Sosem Amerykańskim BBQ Winiary

    Hamburger z karmelizowaną cebulą i Sosem Amerykańskim BBQ Winiary

    30 min Średni
  • Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    Jajka faszerowane w skorupkach z majonezem i koperkiem

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu