
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Letnia sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
6 minKrok 2
10 minKrok 3
2 minKrok 4
1 minKrok 5
1 min
Krok 1 z 5
Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.

Krok 2 z 5
Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.

Krok 3 z 5
Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!

Krok 4 z 5
Cebulę pokrój cienko w piórka.

Krok 5 z 5
Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0