Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nowalijkowa fantazja: zielone ogórki, nadziewane wiosennym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY. To ciekawa opcja na kolorowe fit śniadanie.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.
Krok 2
10 min
Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.
Krok 3
5 min
Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Napełnij ogórki masą serową.
Krok 5
2 min
Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.
Krok 1
z
5
Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.
Krok 2
z
5
Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.
Krok 3
z
5
Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 4
z
5
Napełnij ogórki masą serową.
Krok 5
z
5
Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0