Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

(3)
30min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Delikatny WINIARY
2 
Ogórek, opcjonalnie świeża cukinia
200  g
Twaróg półtłusty, ricotta lub wegański biały ser
1  pęczek
Rzodkiewka
2  łyżek
Szczypiorek, opcjonalnie inna ulubiona zielenina
trochę
Natka pietruszki, świeża bazylia lub mięta
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.54 g
Węglowodany
9.56 g
Tłuszcze
3.99 g
Wartość energetyczna
94.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nowalijkowa fantazja: zielone ogórki, nadziewane wiosennym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY. To ciekawa opcja na kolorowe fit śniadanie.

Przygotowanie

30 min
  • Krok 1

    10 min
    Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.
  • Krok 2

    10 min
    Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.
  • Krok 3

    5 min
    Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.
  • Krok 4

    3 min
    Napełnij ogórki masą serową.
  • Krok 5

    2 min
    Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.
Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Krok 1 z 5

Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Krok 2 z 5

Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Krok 3 z 5

Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Krok 4 z 5

Napełnij ogórki masą serową.

Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Krok 5 z 5

Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Brunch
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chłodnik z botwinki z jogurtem greckim

    2 godz 23 min Łatwy
  • Tradycyjne jajka wielkanocne

    22 min Łatwy
  • Tradycyjny chłodnik ogórkowy z rzodkiewką

    3 godz 16 min Łatwy
  • Chłodnik litewski z burakami i marynowaną rzodkiewką

    1 godz 51 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu