Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem
30min
Łatwy
1 łyżka
2
Ogórek
200 g
Twaróg półtłusty
1 pęczek
Rzodkiewka
2 łyżek
Szczypiorek
1 trochę
Pietruszka
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
6.54 g
Węglowodany
9.56 g
Tłuszcze
3.99 g
Wartość energetyczna
94.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Obierz ogórki, pokrój je na 2 cm kawałki i wydrąż część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu.
Krok 2
10 min
Serek rozgnieć widelcem, dodaj do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możesz zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji.
Krok 3
5 min
Do serka z rzodkiewką dodaj Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior. Dopraw całość solą i pieprzem.
Krok 4
3 min
Napełnij ogórki masą serową.
Krok 5
2 min
Przed podaniem udekoruj każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką.
Nowalijkowa fantazja: zielone ogórki, nadziewane wiosennym farszem z twarożku, rzodkiewek i szczypiorku, z dodatkiem Majonezu Delikatnego WINIARY.
Komentarze 0