Szukasz pomysłu na smaczny, prosty i niedrogi obiad? Ten przepis może urozmaicić Twoje menu. Zobacz nasz pomysł na pieczoną karkówkę z warzywami i kiszonym ogórkiem, który świetnie sprawdzi się jako codzienny obiad albo świąteczne danie dla Twoich najbliższych. Kruche i soczyste mięso polubią zarówno dzieci i dorośli. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Prosty, jednogarnkowy obiad
Przygotowanie tego posiłku jest szybkie, łatwe, a składniki, których potrzebujesz są tanie i łatwo dostępne. Dzięki temu możesz zrobić taki obiad zawsze wtedy, gdy masz ochotę na domowe jedzenie. Bazą naszego dania jest karkówka, warzywa oraz przyprawy z Pomysłu na… WINIARY. Możesz dodać tu inne warzywa – wybierz to, co masz w swojej kuchni, aby nic się nie zmarnowało. My wybraliśmy pieczarki, cebulę, paprykę i ogórki. Ale to nie wszystko. Żeby sos miał jeszcze więcej smaku, dodajemy pomidory w puszce. Całość zamykamy w woreczku do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Po ok. 45 minutach obiad powinien być gotowy.
Pieczoną karkówkę z warzywami i kiszonym ogórkiem podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką ze świeżych, chrupiących warzyw. Smacznego!
Komentarze 0