Sałatka kalafiorowa
53min
Łatwy
3 łyżek
1 kostka
350 g
Kalafior
100 g
Rzodkiewka
1
Ogórek
1
Pomidory
1
Jajko
1 łyżka
Szczypiorek
1 łyżka
Koperek
1 trochę
Sól
4 liści
Sałata
.
Wartości odżywcze
Białko
4.54 g
Węglowodany
9.95 g
Tłuszcze
16.74 g
Wartość energetyczna
201.29 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
53 min
Krok 1
10 min
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj w Rosole drobiowym 5 minut.
Krok 2
3 min
Odsącz, ostudź.
Krok 3
10 min
Rzodkiew i ogórek zetrzyj na tarce. Pomidor i jajko pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Kalafior, rzodkiew, ogórek, szczypiorek i koperek połącz z Majonezem, dopraw solą.
Krok 5
0 min
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 6
2 min
Sałatkę podawaj ułożoną na liściach sałaty, posypaną jajkiem i dekoracyjnie pomidorami.
Mamy pomysł na sałatkę dla miłośników kalafiora! Ugotowany ale wciąż chrupiący z dodatkiem innych warzyw zachwyci Was smakiem! Obowiązkowy dodatek, to oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY!
Komentarze 0