Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mamy pomysł na sałatkę dla miłośników kalafiora! Ugotowany ale wciąż chrupiący z dodatkiem innych warzyw zachwyci Was smakiem! Obowiązkowy dodatek, to oczywiście Majonez Dekoracyjny WINIARY!
Przygotowanie
53 min
Krok 1
10 min
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj w Rosole drobiowym 5 minut.
Krok 2
3 min
Odsącz, ostudź.
Krok 3
10 min
Rzodkiew i ogórek zetrzyj na tarce. Pomidor i jajko pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Kalafior, rzodkiew, ogórek, szczypiorek i koperek połącz z Majonezem, dopraw solą.
Krok 5
0 min
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 6
2 min
Sałatkę podawaj ułożoną na liściach sałaty, posypaną jajkiem i dekoracyjnie pomidorami.
Krok 1
z
6
Kalafior oczyść, podziel na różyczki. Gotuj w Rosole drobiowym 5 minut.
Krok 2
z
6
Odsącz, ostudź.
Krok 3
z
6
Rzodkiew i ogórek zetrzyj na tarce. Pomidor i jajko pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
z
6
Kalafior, rzodkiew, ogórek, szczypiorek i koperek połącz z Majonezem, dopraw solą.
Krok 5
z
6
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 6
z
6
Sałatkę podawaj ułożoną na liściach sałaty, posypaną jajkiem i dekoracyjnie pomidorami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0