Sałatka lekka z rzodkiewkami
20min
Łatwy
8 łyżek
1 trochę
Sól
1 pęczek
Szczypiorek
1 pęczek
Koperek
1
Sałata lodowa
2
Pomidory
1
Ogórek sałatkowy
10
Rzodkiewka
1 trochę
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
2.93 g
Węglowodany
14.36 g
Tłuszcze
16.86 g
Wartość energetyczna
213.19 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
5 min
Sałatę porwij na cząstki.
Krok 2
5 min
Pomidory i ogórek pokrój w kostkę.
Krok 3
3 min
Szczypiorek i koperek posiekaj.
Krok 4
2 min
Rzodkiewki pokrój w plasterki.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
Krok 6
2 min
Dopraw do smaku cukrem. Podawaj jako przystawkę.
Krucha sałata lodowa, ostre rzodkiewki, ogórek i świeże zioła, do tego obowiązkowo Majonez light WINIARY i już - wykwintna przystawka gotowa! A co podasz jako danie główne?
Komentarze 0