Sałatka wiosenna z jajkiem
30min
Łatwy
3
łyżek
150
g
Szynka Konserwowa
10
Rzodkiewka
1
Ogórek
trochę
Koperek
4
Jajko
.
Wartości odżywcze
Białko
14.31 g
Węglowodany
4.26 g
Tłuszcze
19.21 g
Wartość energetyczna
248.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
13 min
Jajka ugotuj na twardo, pokrój krajalnicą do jajek.
Krok 2
5 min
Szynkę pokrój w paski.
Krok 3
5 min
Rzodkiewki i ogórek pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Składniki sałatki połącz z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Krok 5
2 min
Ułóż na talerzu. Udekoruj koperkiem.
Kolorowa, chrupiąca sałatka wiosenna z jajkiem to pyszne połączenie jaj na twardo z szynką, zielonym ogórkiem oraz rzodkiewką, dopełnione Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wystarczy kwadrans na przygotowanie oraz kilka piórek koperku do dekoracji - i już można podawać naszą sałatkę na wiosenny posiłek ze świeżą bagietką lub kromkami żytniego chrupkiego chleba.
Komentarze 0