Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smaczne i lekkie dania nie zawsze muszą pochłaniać dużo czasu i wymagać wielu składników. Sprytne połączenie produktów, które każdy z nas zazwyczaj ma w lodówce, może przerodzić się w pyszny i pożywny posiłek zarówno dla łasuchów, jak i dla tych, którzy dbają o linię. Niepozorna sałata, kilka plasterków szynki, czerwona papryka i jajko na twardo mogą zyskać wyrazisty charakter w wiosennej sałatce. Jej przygotowanie to bardzo prosta sprawa.
Wiosenna fit sałatka to propozycja, którą polubisz nie tylko za łatwość przygotowania, ale też za jej uniwersalny charakter. Sprawdzi się na co dzień, doskonale uzupełni mięsne dania lub wzbogaci smak pieczeni. Obecność jajka czyni z niej must have na wielkanocnym stole. Dlaczego warto zapamiętać ten prosty przepis? Choćby z oszczędności czasu. Zawsze kiedy brakuje Ci pomysłu na pożywne śniadanie czy lekkostrawną kolację. Sałatka wiosenna okaże się też niezawodna jako porcja warzyw do obiadu. Może być również świetnym sposobem na wykorzystanie wszystkiego tego, co pozostało w lodówce. Być może wiosenna sałatka zainspiruje Cię do stworzenia bardziej rozbudowanej, autorskiej wersji!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Przygotowanie
8 min
Krok 1
2 min
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
3 min
Szynkę i paprykę pokrój w paski, jajka ugotowane na twardo pokrój w plasterki lub ćwiartki.
Krok 3
2 min
Mieszankę sałat wyłóż do płaskiej salaterki, na niej ułóż jajka, szynkę i paprykę.
Krok 4
1 min
Całość polej przygotowanym wcześniej sosem majonezowo-chrzanowym.
Krok 1
z
4
Majonez Dekoracyjny WINIARY połącz z jogurtem i chrzanem, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
z
4
Szynkę i paprykę pokrój w paski, jajka ugotowane na twardo pokrój w plasterki lub ćwiartki.
Krok 3
z
4
Mieszankę sałat wyłóż do płaskiej salaterki, na niej ułóż jajka, szynkę i paprykę.
Krok 4
z
4
Całość polej przygotowanym wcześniej sosem majonezowo-chrzanowym.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0