Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z białej rzodkwi to prawdziwy obiadowy klasyk, który kochają wszyscy. Pasuje do pieczonych mięs, kotletów, ale też kopytek czy klusek. Jednak może być jeszcze pyszniej! Wypróbuj zupełnie nowy przepis na surówkę z białej rzodkwi, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i przekąska sama w sobie. Biała rzodkiew w połączeniu z selerem naciowym i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY nabiera jeszcze więcej świeżości i wyrafinowanego smaku. W sam raz na specjalne okazje!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Selera kroję w cienkie plasterki. Kukurydzę odcedzam z zalewy.
Krok 2
10 min
Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Posypuję odrobiną soli i odstawiam na kwadrans, by puściła sok, a następnie starannie odciskam rzodkiew z płynu.
Krok 3
10 min
Kukurydzę, rzodkiew i seler wrzucam do miski, dodaję posiekany koperek, majonez i jogurt. Mieszam, doprawiam.
Krok 1
z
3
Selera kroję w cienkie plasterki. Kukurydzę odcedzam z zalewy.
Krok 2
z
3
Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Posypuję odrobiną soli i odstawiam na kwadrans, by puściła sok, a następnie starannie odciskam rzodkiew z płynu.
Krok 3
z
3
Kukurydzę, rzodkiew i seler wrzucam do miski, dodaję posiekany koperek, majonez i jogurt. Mieszam, doprawiam.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0