Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.
25min
Łatwy
3
łyżek
0.75
łodyga
Seler naciowy
1
puszka
Kukurydza Konserwowa
1
Rzodkiewki, biały sopel lodu, surowe
1
pęczek
Koperek
3
łyżek
Jogurt naturalny
trochę
Sól
trochę
Pieprz biały
.
Wartości odżywcze
Białko
1.35 g
Węglowodany
2.52 g
Tłuszcze
12.19 g
Wartość energetyczna
123.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Selera kroję w cienkie plasterki. Kukurydzę odcedzam z zalewy.
Krok 2
10 min
Rzodkiew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach. Posypuję odrobiną soli i odstawiam na kwadrans, by puściła sok, a następnie starannie odciskam rzodkiew z płynu.
Krok 3
10 min
Kukurydzę, rzodkiew i seler wrzucam do miski, dodaję posiekany koperek, majonez i jogurt. Mieszam, doprawiam.
Sałatka z białej rzodkwi to prawdziwy obiadowy klasyk, który kochają wszyscy. Pasuje do pieczonych mięs, kotletów, ale też kopytek czy klusek. Jednak może być jeszcze pyszniej! Wypróbuj zupełnie nowy przepis na surówkę z białej rzodkwi, który sprawdzi się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i przekąska sama w sobie. Biała rzodkiew w połączeniu z selerem naciowym i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY nabiera jeszcze więcej świeżości i wyrafinowanego smaku. W sam raz na specjalne okazje!
Komentarze 0