Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka wiosenna wielowarzywna

(0)
26min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Kapusta pekińska
1  ząbek
1 
Papryka żółta
2 
Pomidory
1 
Ogórek
1  pęczek
Koperek
trochę
Sól
1  pęczek
Rzodkiewka
trochę
Cukier
1 
Cytryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.61 g
Węglowodany
11.14 g
Tłuszcze
10.01 g
Wartość energetyczna
135.89 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

26 min
Krok 1
10 min
Umyj warzywa. Następnie kapustę, paprykę, pomidory, rzodkiewki i ogórek pokrój w paski.
Krok 2
5 min
Koperek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 3
5 min
Warzywa połącz z majonezem.
Krok 4
5 min
Wszystkie warzywa połącz z majonezem. Sałatkę dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Krok 5
1 min
Podawaj do mięs z grilla.
Sałatka wiosenna wielowarzywna

Krok 1 z 5

Umyj warzywa. Następnie kapustę, paprykę, pomidory, rzodkiewki i ogórek pokrój w paski.

Sałatka wiosenna wielowarzywna

Krok 2 z 5

Koperek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę.

Sałatka wiosenna wielowarzywna

Krok 3 z 5

Warzywa połącz z majonezem.

Sałatka wiosenna wielowarzywna

Krok 4 z 5

Wszystkie warzywa połącz z majonezem. Sałatkę dopraw solą, cukrem i sokiem z cytryny.

Sałatka wiosenna wielowarzywna

Krok 5 z 5

Podawaj do mięs z grilla.

Sałatka wiosenna wielowarzywna to mix kolorów i smaków. Kapusta pekińska, ogórek zielony, żółta papryka i rzodkiewka z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to składniki, które ożywią każą Twoją potrawę. Nadaje się ona zarówno do niedzielnego obiadu jak i w roli dodatku do grillowanego mięsa. Do wykonania sałatki zachęci Cię również krótki czas i łatwość przygotowania. Sprawdź, jak niewielkim wkładem zyskać przepyszny dodatek do każdego obiadu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha